Mijn to-do list voor in de keuken!

Kiwi- banaan pancakes

Kiwi- banaan pancakes

American pancakes zijn altijd een goed idee voor het ontbijt. En hoewel ik al best vaak American pancakes maak met banaan, kreeg ik toen ik door Leukerecepten.nl werd gevraagd om een leuk ontbijtrecept te bedenken met Kiwi Sun Gold een tof idee voor een nieuw recept.

Kiwi en banaan?

I know… pannenkoeken met kiwi en banaan in het beslag klinkt gek… but trust me.. dit is echt een gouden combi! Voor het beslag heb ik de gewone groene kiwi van Zespri gebruikt voor de kleur, maar je kan natuurlijk ook de kiwi Sun Gold gebruiken. Oeh en zoals je op de foto kan zien, heb ik bij deze kiwi de schil er omheen gelaten. Net als bij een appel zitten hier de meeste vitamines in. Doordat de schil van de gold heel zacht is heb je ook geen last van die ruwe haartjes die op de groene kiwi’s zitten. Ziet er misschien een beetje gek uit maar gewoon een keer proberen!
Oke.. maar nu aan de slag voor de pancakes!

Ingrediënten

  • 1,5 banaan
  • 1 groene kiwi (of een SunGold kiwi)
  • 120 ml melk (kan ook plantaardig zijn)
  • 2 eieren
  • 130 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 afgestreken theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille essence, vanille pasta of verse vanille

Voor decoratie

  • 1 kiwi Sun Gold per persoon
  • kokosvlokken of amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af
  2. Pureer de banaan in een kom met een vork of een stamper. Voeg hier de twee eieren aan toe.
  3. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar en voeg ze toe aan het beslag.
  4. Giet de melk in een blender samen met de groene kiwi en blend dit tot een geheel, voeg dit ook doe aan het beslag. De kiwi hoeft niet helemaal gepureerd te zijn.
  5. Voeg als laatste de vanille toe.
  6. Verhit een koekenpan en maak met een opscheplepel kleine hoopjes in de pan (ligt aan het formaat van de pan hoeveel je er tegelijk kan bakken, maar daar kom je snel genoeg achter). Zorg dat je niet te veel opschept, American pancakes zijn dikker en luchtiger dan de Nederlandse pannenkoeken. Maar hoe groter je ze maakt hoe moeilijker het is om gaar te worden.
  7. Blijf de pancakes bakken tot het beslag op is. Bak op het laatste nog de kokosvlokken of amandelschaafsel mee in de pan. En snijd de kiwi’s in plakjes en blokjes voor decoratie.
  8. Versier ze zoals je ze zelf lekker vindt en serveer ze voor een ultiem ontbijtje!

Smakelijk eten! <3

PS: je hoeft dus geen boter of olie te verhitten in de pan. Voelt heel onnatuurlijk, I know, maar hierdoor bakken ze juist beter!
En nog een laatste tip: verwarm de oven voordat je gaat bakken alvast op 100 graden. Zo kun je steeds de gebakken pancakes in een schaal in de oven leggen om ze warm te houden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *