Salade met geroosterde bietjes en burrata

Salade met geroosterde bietjes en burrata

Burrata is voor mij een kaas die zo ongeveer bij iedere pasta, salade, pizza of risotto past. Via deze link kom je onder andere bij een aantal salades zoals een zomerse salade met gegrilde perziken en burrata. Maar ook een pasta met burrata en geroosterde tomaatjes, een risotto met burrata en bimi een pizza met burrata. Dankzij mijn zus kwam ik op deze salade. Zij vroeg mij om inspiratie vroeg voor een recept met bietjes en samen kwamen we op een salade met in de oven geroosterde bietjes en burrata. Ik maakte de salade verder af met gebakken champignons, geroosterde hazelnoten en in de oven gebakken parmaham. Wat mij betreft echt een herfstsalade.

Ingrediënten

voor 2 personen

Voor de geroosterde bietjes

  • 4 rode bieten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • verse tuinkruiden (ik gebruikte een takje rozemarijn, twee takjes citroentijm en twee takjes dragon)
  • Peper en zout

Voor de salade

  • 100 gram Eikenblad slamelange
  • 1 burrata (of 3 kleine burratini)
  • 300 gram gemengde paddestoelen (bijv. een mix van kastanje champignons, shiitake, oesterzwam of koningsboleet)
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram parmaham
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie/boter

Bereiding

  1. We beginnen met de voorbereidingen in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en pel de uien en snijd deze ook in partjes.  Doe ze in een oven schaal en voeg de balsamicoazijn en olijfolie toe. Breng alles op smaak met de geperste knoflook, citroensap, peper en zout.
  3. Hussel alles door elkaar en plaats de ovenschaal in de oven. Rooster de bietjes in zo’n 30 tot 40 minuten.
  4. Ondertussen kun je de hazelnoten en parmaham in dezelfde oven mee roosteren en bakken. De hazelnoten hebben maar 4 minuten nodig en de parmaham ongeveer 6 minuten.
  5. Snijd ondertussen de paddestoelen in plakjes. Verwarm wat olie of boter in een koekenpak en bak de paddestoelen mooi bruin. Breng ze op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  6. We gaan nu het bord opmaken. Leg als eerste de slamelange op het bord en verdeel de geroosterde bietjes en rode ui hier over heen. Scheur de burrata in stukken en voeg die samen met de gebakken paddestoelen toe aan de salade.
  7. Maak af met de geroosterde hazelnoten en gebakken parmaham en sprenkel er als laatste nog wat balsamicoazijn over.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018