Taco Schuitjes met geroosterde kikkererwten

Taco Schuitjes met geroosterde kikkererwten

Dit nieuwe jaar heb ik niet echt voornemens, maar ik heb wel als doel om minder vlees te eten. Ik denk dat we onze ogen niet meer kunnen sluiten voor de gevolgen van de vleesindustrie voor het milieu. En die voor je lichaam door het te veel eten van vlees. Helemaal stoppen met vlees wil ik niet, ik geniet er wel onwijs van om lekkere vlees gerechten te maken en te weten. Des te meer reden om vaker een avondje vlees te laten staan.

Meatless March

Ik ga in maart trouwens wel een maand vegetarisch eten, met The Baking Bucketlist organiseer ik de Meatless March challenge. Vorig jaar deed ik mee aan de Week zonder Vlees in Maart. En dat wil ik nu een hele maand doen. Dus heb je nog lekkere vegetarische recepten, let me know!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de schuitjes

  • 12 taco tubs van Santa Maria
  • 1 groot blik Maïs
  • 3 eetlepels tacosaus
  • Een paar handjes geraspte kaas

Voor de guacamole (naar wens verdubbelen)

  • 1 rijpe avocado
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • half rode pepertje, fijn gesnipperd
  • sap van een halve citroen
  • grof zeezout
  • peper

Voor de geroosterde kikkererwten

  • blik gekookte kikkererwten
  • 1 flinke eetlepel olijfolie
  • theelepel geperste knoflook
  • Flinke snuf cayennepoeder
  • Flinke snuf uienpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng in een kom de afgespoelde, gekookte kikkererwten samen met alle kruiden en olijfolie. Hussel alles goed door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de kikkererwten op. Rooster ze in 25 minuten krokant in de oven, maar rol de kikkererwten halverwege even om.
  3. Maak vervolgens de guacamole door de avocado in kleine stukjes te snijden en in een kom te doen samen met de overige ingrediënten. Prak alles goed door elkaar.
  4. Haal de kikkererwten uit de oven en meng in een andere kom de maïs korrels met de tacosaus door elkaar, en vul de schuitjes hiermee. Top ze met de geraspte kaas en zet ze 5 minuten in de oven.
  5. Maak de schuitjes af met de guacamole en  de geroosterde kikkererwten.

Enjoy! En laat je het weten als je deze hebt gemaakt?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018