Take-Out Tuesday: Pad Thai

Take-Out Tuesday: Pad Thai

Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al dat etentje op de planning staan.. en die borrel op vrijdag..dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: zelf gemaakte Thaise Pad Thai! En je hebt deze take-out maaltijd in 35 minuten op tafel staan!

Wokpasta voor Pad Thai

Mijn vriend heeft een aantal jaar geleden een rondreis gemaakt door Nieuw-Zeeland, Australië, Thailand, Laos en Cambodja. En een van de gerechten waar hij het over blijft hebben is Pad Thai. Dus die moest ik op een gegeven moment wel voor hem maken! Maar dan moet je wel alle ingrediënten in huis halen.. prima voor een zaterdagavond.. maar als je na je werk de keuze hebt tussen iets bestellen of iets zelf maken.. dan is het wel fijn als je niet 20 verschillende ingrediënten nodig hebt. Ik gebruikte daarom de kruidenpasta van Kumar. Ik ben normaal gesproken niet zo van het gebruiken van pakjes en zakjes. Maar als je weinig tijd hebt is dit natuurlijk ideaal.

Smaak toevoegen?

Op een drukke werkdag wil je niet nog allemaal extra ingrediënten toevoegen. Dus hieronder staat de basis om een super lekkere Thaise maaltijd binnen no time op tafel te zetten. Maar kijk even in je keukenkastjes want je kunt deze Pad Thai, heel gemakkelijk, nóg lekkerder maken. Voeg bijvoorbeeld een theelepel sambal toe als je de kip gaat bakken. En breng de Pad Thai op het einde extra op smaak met wat extra sojasaus en gehakte pinda’s of cashewnoten. Zo maak je ‘m helemaal af!

Extra veggies

Ik maak mijn Pad Thai af met julienne reepjes wortel, paksoi en stukjes paprika. Maar kijk zelf wat voor groentes je nog in huis hebt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 Sticks Pad Thai Wokpasta
  • 200 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eitjes
  • 125 gram Taugé
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • (wok) olie om in te bakken
  • Zout en peper

Optioneel

  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels gehakte pinda’s of cashewnootjes
  • Extra groentes zoals julienne wortelreepjes, paksoi en paprika

 

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine stukjes van zo’n 2 cm.
  2. Verhit wat olie in een wok en bak de stukjes kipfilet. Breng de kip op smaak met wat zout, peper en optioneel een theelepel sambal. Haal de kip uit de pan en leg even apart.
  3. Bak nu de groentes, dus de taugé en als je hebt de wortel met paksoi en paprika. Pers de knoflookteentjes uit en bak die mee.
  4. Duw alle groentes aan de kant zodat er een open ruimte ontstaan in het midden. Breek de eitjes in het middel en bak de eitjes als roerei. Wanneer de roerei gaar is meng je alle groentes er weer door.
  5. Voeg de kip toe en breng alles op smaak met de Pad Thai wokpasta. Roer vervolgens de rijstnoedels er door heen.
  6. Breng alles op smaak met het sap van de limoen en als je hebt de sojasaus.
  7. Pak twee mooie borden. Leg hier de Pad Thai op. Snijd de lente ui en strooi die over de Pad Thai heen en maak af met de gehakte pinda’s of cashew nootjes.
  8. Geniet en wees trots op wat je hebt gemaakt!

Liefs, Saskia van The Baking Bucketlist

 

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.