Appelkruimel met Bastogne koekjes

Appelkruimel met Bastogne koekjes

Nu ik de titel opschrijf klinkt het misschien een beetje gek.. maar manmanman wat is dit een lekkere crumble! Je hebt niet zo veel Bastogne koekjes nodig, af en toe ineens een hap van de crumble met een stukje Bastogne er door heen is al fantastisch! Ik had al een recept online staan met een gewone Appelkruimel, en zo zie je maar hoe makkelijk je dit recept kan aanpassen!

Makkelijk en snel! Met of zonder Bastogne koekjes.

Dit recept heb je best snel gemaakt! Zorg ervoor dat de boter koud is, zo krijg je de lekkerste crumble! Het enige wat echt tijd kost is het snijden van de appeltjes.. maar je hoeft ze niet eens te schillen! Een ideaal recept dus als je nog snel een toetje wilt maken of iets lekkers voor bij de koffie bij onverwachts bezoek. Met ingrediënten die je vaak al wel in huis hebt! Laat de Bastogne koekjes dan ook gewoon achterwege als je ze niet in huis hebt :).

Wat heb je nodig?

Voor een dessert voor 6 personen (ik gebruikte een ronde ovenschaal/quiche vorm)
  • 6 kleine appels (buitenbeentjes of 4 grote rode appels), ongeschild in kleine blokjes.
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • (recht uit de koelkast) 200 gram boter
  • flinke eetlepel kaneel
  • eetlepel citroensap
  • flinke hand blanke rozijnen
  • stuk of 6 Bastogne koekjes
  • Optioneel nog wat walnoten of amandelschaafsel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Snijd de appeltjes in kleine stukjes en hussel ze in een kom (of meteen in de bodem van de oven schaal) door met het citroensap, de rozijntjes en kaneel. Optioneel kun je er nog wat gebroken walnoten door mengen.
  3. Meng in een kom de bloem, suiker met in kleine stukjes gesneden koude roomboter. Verkruimel vervolgens de Bastogne koekjes grof door het deeg. Zodra alles goed gemengd is en het een kruimelige, stevige structuur heeft, kruimel je het deeg over de appelblokjes. Het mogen best grote stukjes zijn.
    Tip: Als het deeg niet koud is, ‘smelt’ het deeg te snel in de oven. Dus je kant het deeg voor de zekerheid nog een kwartiertje terug zetten in de koelkast voordat je het verkruimelt.
  4. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven en tadaa!  Schep voor iedereen een flinke lepel op en geniet van dit warme taartje!
    Is het een desset? Serveer dan met een bolletje kaneelijs! Zo lekker!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.