Paté met uienmarmelade

Paté met uienmarmelade

Ben je op zoek naar een makkelijk voorgerecht die niet te zwaar valt? Dan is deze paté met uienmarmelade perfect! Je kan de uienmarmelade dagen van te voren maken en tijdens het etentje hoef je alleen de borden op te maken.

Dit gerecht at ik een tijdje geleden bij mijn oma, en ik heb meteen het recept gevraagd en gelukkig gekregen! Volgens mijn oma valt dit gerecht altijd in de smaak en is het ideaal als je meer tijd wilt steken in het hoofdgerecht, op deze manier heb je een fail-proof voorgerecht waar je je geen zorgen over hoeft te maken.
De uienmarmelade is trouwens in een luchtdichte pot ongeveer 14 dagen te bewaren in de koelkast. Dus ideaal als voorbereiding op een etentje!

Ingrediënten:

  • 4 of 5 grote rode uien
  • 60 gram licht bruine basterdsuiker
  • 60 ml balsamico azijn
  • 200 ml rode wijn
  • 3 eetlepels plantaardige olie of boter
  • Een flink stuk (boeren) paté

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de rode ui in halve ringen.
  2. Verwarm de boter of olie in een pan met dikke bodem en fruit de uien in ongeveer 10 minuten. Voeg hierna de suiker toe en laat deze rustig karameliseren. Blus de gebakken uien vervolgens af met de azijn en rode wijn.
  3. Laat de uien op laag vuur, het liefst op een sudderplaatje als je een fornuis hebt, zo’n 40 tot 60 minuten sudderen tot de uien ‘droog’ zijn gebakken.
  4. De marmelade zal al goed op smaak zijn maar proef of er nog zout of peper bij moet en laat de uienmarmelade vervolgens afkoelen.
  5.  Voor het serveren maak je het bord op: serveer de marmelade naast een stuk paté en maak af met wat eikenblad. Geef er optioneel wat geroosterd brood, stokbrood of toast bij om de paté op te smeren.

Andere serveer suggesties:
De uienmarmelade is ook lekker op pizza of bij een kaasplankje!



1 gedachte over “Paté met uienmarmelade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.