Zelfgemaakte Italiaanse Gnocchi

Zelfgemaakte Italiaanse Gnocchi

hebben jullie al wel eens gnocchi op? Ik vind dat zo lekker! De eerste keer dat ik gnocchi heb gegeten zat ik op een terrasje in Catania, Sicilië.. en ik was meteen verkocht! Als ze goed zijn gemaakt heb je een zacht aardappelbolletje waar de saus omheen gaat zitten. Fijne afwisseling voor de gewone aardappels of pasta’s die je al in je vaste repertoire hebt. Zo kun je bij die favoriete pastasaus nu een keer gnocchi erbij doen!

Zelfgemaakte gnocchi

Het maken van gnocchi is, als je het eenmaal een keer hebt gemaakt, eigenlijk heel makkelijk. Ik heb nog nooit zelf pasta gemaakt, maar dat lijkt mij een stúk moeilijker! Je bent er niet eens zo heel lang mee bezig, maar hoe tof is het als je bij het opdienen kan zeggen dat je de gnocchi zelf hebt gemaakt? Ik ga proberen de komende tijd wat meer gnocchi recepten te posten. Ik heb één favoriet, maar daar kunnen natuurlijk nog een hoop andere varianten op gemaakt worden! Heb jij nog een lekker idee?

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram kruimige aardappels (gekookt en afgekoeld)
  • 100 gram bloem, type 00
  • 20 gram bloem, type 00 (om op het einde toe te voegen)
  • 1 eigeel
  • Flinke snuf zout
  • Snuf pepet
  • Halve theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen.
  2. Pureer de aardappels met een stamper of vork tot je een fijn geheel hebt. (je kan ook een pers gebruiken).
  3. Strooi wat bloem op je werkbank en leg daar de puree op. Voeg nu de 100 gram bloem en het eigeel eraan toe samen met het zout, peper en nootmuskaat en kneed het deeg door elkaar.
  4. Je wilt het deeg niet te lang door elkaar kneden, dus duw het deeg steeds met de palm van je hand naar voren en vouw het weer dubbel. Als het deeg compact is kun je het in 5/6 stukken snijden en rol je van ieder stuk een  dunne rol. Bestrooi steeds het blad met een beetje bloem om te voorkomen dat het deeg te veel aan elkaar gaat plakken. Als het deeg heel plakkerig blijft aanvoelen, voeg dan nog wat bloem toe.
    De dikte van de rol bepaald hoe groot de gnocchi’s zijn, dus dat kun je nu zelf bepalen.
  5. Strooi het laatste beetje bloem op het aanrecht en snijd de rol in kleine blokjes. Je kan ze nu zo laten, maar je kan er ook de traditionele ribbeltjes in krijgen (waar de saus zo lekker aan blijft zitten) door ieder bolletje over een vork te rollen. Maar je kan ook een traditionele ‘butter pad’ of gnocchi plankje gebruiken. Kun je in ieder geval vinden bij de Dille & Kamille.
  6. Als je alle kussentjes gerold hebt laat je ze 15 tot 20 minuten rusten. Breng onder tussen een pan met water aan de kook.
  7. Kook de gnocchi, in porties, in ongeveer een minuutje gaar. Als de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Gooi ze niet allemaal in 1x in de pan, want dan gaan ze aan elkaar plakken en worden ze niet goed gaar.
  8. Voeg ze toe aan de saus die je wilt gebruiken, maak af met wat parmezaanse kaas en je bent klaar!

Smakelijk eten!

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.