Mexicaanse Flammkuchen – Verras met TexMex

Mexicaanse Flammkuchen – Verras met TexMex

Verras met TexMex

Zo leuk! Ik mocht de afgelopen weken voor Francescakookt.nl aan de slag met een bloginsiders actie. Dit keer in samenwerking met de producten van Santa Maria. De opdracht? Twee verrassende gerechten maken! Hierbij het eerste recept: Mexicaanse Flammkuchen.

Bloginsiders actie voor Santa Maria en Francescakookt.nl

Een paar weken geleden kreeg ik een pakket in de bus van Santa Maria waarin allemaal lekkere producten zaten! Uiteraard met tortillas en taco’s en tacosaus. Maar ook kruidenmixen voor burritos, fajitas en ranchdip saus. De opdracht was om twee keer een familie gerecht te maken met de producten van Santa Maria. Het konden niet zomaar gerechten zijn, zoals de standaard wraps en nacho’s die vaker op tafel staan. Het moesten Mexicaanse gerechten zijn met een twist. Het thema van de bloginsiders actie was #verrasmettexmex. In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar typische Mexicaanse gerechten die niet zo vaak worden gemaakt.  Maar daarna bedacht ik me, ik kan natuurlijk ook voor een totaal ander gerecht gaan en daar een (letterlijk) Mexicaans sausje overheen te doen. Zo kwam ik op het eerste gerecht! Een paar weken ervoor had ik voor de eerste keer flammkuchen gemaakt. En ik gebruikte daar het deeg voor van Tante Fanny. Zo makkelijk! Omdat de bodem van een flammkuchen besmeerd wordt met crème fraîche kon ik deze mooi mixen met de ranchdip saus van Santa Maria. Wat lekkere Mexicaanse ingrediënten erbij.. en ‘la cena está lista’

Mexicaanse flammkuchen

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Flammkuchendeeg
  • 1 bekertje crème fraîche (200 gram)
  • Santa Maria DipMix American Ranch (14 gram)
  • Een halve rode ui (in halve ringen gesneden)
  • Klein blikje maïs (150 gram)
  • Klein blikje rode kidneybonen (160 gram)
  • Cherry tomaatjes (een stuk of 8)
  • 1 rijpe avocado
  • Ter garnering: een paar basilicum blaadjes

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden bij een heteluchtoven (of 220 graden bij een boven-onderwarmte.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de tomaatjes door de helft.
  3. Meng in een kom de crème fraîche met de dipmix van Santa Maria.
  4. Rol het deeg uit. Ik vind het zelf makkelijk om het deeg meteen op de bakplaat van de oven te leggen.
  5. Smeer het deeg in met de ranchdip. Zorg dat de randen open blijven en besmeer niet té dik. Het deeg moet wel gaar kunnen worden 😉
  6. Beleg de flammkuchen met alle ingrediënten. Verspreid alles door elkaar. Kijk zelf hoeveel maïs en bonen je erop doet. Maar nogmaals, maak het niet te vol!
    Begin met de rode ui en voeg daarna de tomaatjes, maïs en bonen toe.
    Leg de tomaatjes met de binnenkant naar boven. Het ziet er naar mijn idee mooier uit en je voorkomt zo dat het vocht uit de tomaatjes loopt en het deeg alleen maar natter maakt.
  7. Bak de flammkuchen in 15 tot 20 minuten af. Houd zelf de oven de laatste minuten in de gaten.
  8. Garnering: je kan de flammkuchen nog afmaken met een paar blaadjes basilicum.
    Ik wilde er zelf nog avocado bij doen, maar de mijne was helaas iets té rijp. En als je echt helemaal in de Mexicaanse stijl wilt blijven, kun je er nog wat nachochips over heen doen.Smakelijk eten!

PS: Binnenkort volgt het tweede recept voor de bloginsiders actie!



3 gedachten over “Mexicaanse Flammkuchen – Verras met TexMex”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.