Over The Baking Bucketlist

Hi! Ik ben Saskia, 31, docent geschiedenis op een middelbare school en ultieme levensgenieter! Ik woon samen in Utrecht, maar ben nog een Brabander in hart en nieren.
Ik ga zo vaak mogelijk op reis, ga graag naar concerten en uit eten.
Maar mijn grootste hobby is toch wel koken. Niets zo leuk als mensen blij maken door ze te verrassen met een lekkere, bijzondere maaltijd. Of om jezelf te verbazen als je iets mega indrukwekkend hebt gemaakt. Of zelfs als je dat lekkere gerecht voor de eerste keer zonder pakjes of zakjes hebt gemaakt!

Wat begon als een goed voornemen voor 2017, liep al vrij snel uit de hand. Mijn voornemen was om twee keer per maand een volledig nieuw gerecht uit te proberen in de keuken. Klassiekers die me te moeilijk leken of juist hele moderne gerechten die ik overal voorbij zag komen op Pinterest en Instagram. Die twee keer in de maand veranderde al snel in iedere week, en daarna naar twee keer per week. Tot ik op het punt kwam dat ik dacht… hier moet ik iets mee doen!

Bucketlist

Al jaren heb ik een bucketlist met allerlei dingen die ik gedaan wil hebben in mijn leven. ¬†Een andere taal leren, een opera bezoeken, een aantal grote Nederlandse cabaretiers zien, reizen (alle hoofdsteden van Europa, de wereld wonderen) en er stonden ook een aantal gerechten op die ik ooit, succesvol, gemaakt wilde hebben. En door mijn nieuwe voornemen werd dit lijstje steeds langer en langer. De link was snel gelegd, het was tijd voor mij om een echte keuken bucketlist te maken… The Baking Bucketlist was born!

Waarom een blog?

Er zijn denk ik met mij, heel veel mensen die van koken houden maar niet altijd de tijd hebben om een bijzonder gerecht uit te proberen. Of hobbykoks die zich ook meer willen uitdagen in de keuken. Of gewoon als je voor komende zaterdag een nieuw gerecht op tafel wil zetten.. op The Baking Bucketlist ga je wekelijks nieuwe recepten vinden die je als inspiratie kan nemen voor dat etentje met vrienden, of voor als je ouders komen eten of gewoon voor jezelf omdat je daar zin in hebt.
Ik daag je uit om aan je eigen Baking Bucketlist te beginnen! En voel je vooral ook vrij om verzoekjes in te dienen!

 

Alvast smakelijk eten!
Liefs, Sas