Oesters met rodewijnazijn en sjalotjes
Dit is weer zo’n gerechtje wat je eigenlijk geen recept kan noemen. Maar hij hoort toch bij een van de basics van The Baking Bucketlist. Ik houd heel erg van oesters, en je kunt er diverse smaken mee aan toevoegen. Een scheutje (groene) tabasco, een variant met limoen en gember. Of zoals ik bij Dish in Den Bosch at met kafir en een schuim van limoen en citroengras. Maar mijn favoriet blijft toch de klassieker met rodewijnazijn en sjalotjes. En zeg nou zelf, dit blijft toch een showstopper bij een dinnerparty?
Wat heb je nodig?
- 24 oesters, nog in de schelp (de lege kant van de schelp er af gestoken)
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 1 citroen in partjes
Bereiding
- Maak een mooi bord voor de opengestoken oesters. Het liefste op wat ijs zodat ze koud blijven én dat ze op hun plek blijven liggen.
- Meng in een kommetje de azijn met de fijn gesnipperde sjalotjes en zet deze in het midden van de schaal.
- Laat je gasten met een lepeltje wat van het azijn mengsel over de oester sprenkelen. En breng optioneel de oester nog extra op smaak met wat citroen.
- Enjoy!!