Pizza Burrata
Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al dat etentje op de planning staan.. en die borrel op vrijdag..dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: Een zelfgemaakte pizza met burrata! Oké, wel met met kant en klare bodem… Maar verder alleen maar verse ingrediënten, die je snel uit de supermarkt kunt halen. Dus een stukje goedkoper.. ook niet verkeerd!
Waarom dan geen diepvries pizza?
Moet je die vraag eigenlijk nog wel stellen? Ook ik bak wel eens een pizza af.. maar 9 van de 10 keer valt zo’n diepvries pizza toch tegen. Weinig smaak, veel zout en meestal nét niet de toppings waar je zin in hebt. Voor deze zelfgemaakte pizza burrata, met kant en klare bodem kun je alle kanten op. Ik maak hier gebruik van een makkelijke saus van crème fraîche met pesto, omdat dit alleen een kwestie van roeren in een kommetje is. En omdat ik geen mega tomatensaus fan ben. Ik koos voor deze pizza wat gegrilde groentes (ideaal om restjes op te maken) wat parmezaanse kaas en burrata. Ik vind burrata hemels (zo’n grote mozzarella bol waar extra room in is gespoten). Maar wil je voor een iets lichtere pizza gaan, kies dan voor een pizza carpaccio (na het bakken de carpaccio er op leggen), pizza salami, Parmaham met rucola, met gebakken broccoli, met zalm of een zelfgemaakte quattro fromaggi.
De mogelijkheden zijn eindeloos! En geloof me.. ze zijn zo veel lekkerder als je’m topt met je eigen favo ingrediënten.
Magioni pizza bodem
Ik kies zelf eigenlijk altijd voor de Magioni pizza bodem. Natuurlijk is de pizza nu niet in een keer mega gezond. Maar je krijgt er wel nét wat meer vezels door binnen, dan wanneer je een witte bloem pizza bodem kiest. Bak de bodem eerst een goede 5 minuten zodat de bodem al wat krokanter is, en beleg de pizza daarna pas. Bak ‘m daarna volgens de verpakking met toppings af.
Ingrediënten voor 2 pizza’s
- 1 verpakking Magioni pizza bodems (smaak naar keuze)
- 1 burrata op kamertemperatuur (Is het feest en wil je 1 bol voor jezelf? Neem er dan 2! haha)
- een handvol geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels pesto
- 1 courgette
- 100 gram groene aspergetips
- +/- 10 gehalveerde cherry tomaatjes
- olie om in te bakken
- zout en peper
- Optioneel: kastanje champignons
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bak de pizza bodem zo’n 5 minuten.
- Snijd de courgette (en kastanje champignons) in plakjes, en bak deze in 5 tot 10 minuten met wat olie, op middel-hoog vuur mooi bruin. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Meng in een kom de crème fraîche en de pesto. Haal de pizza bodems uit de oven, en smeer de bodem in met het pesto mengsel.
- Voeg de laatste 2 minuten, als de courgette en champignons al goed gebakken zijn, de aspergetips toe.
- Verdeel alle groentes, samen met de cherry tomaatjes over de pizza bodems en strooi er de geraspte parmezaanse kaas overheen.
- Bak de pizza’s in zo’n 5 minuten af in de oven. Dit ligt een beetje aan je oven, haal de pizza er uit als de randen een beetje bruin beginnen te worden.
- Leg de (halve) burrata op de pizza en geniet!
Zin in andere take-out Tuesday gerechten? Kijk dan eens naar deze heerlijke poké bowl of een zelfgemaakte Pad Thai. En nog meer zin in burrata? Maak dan deze indrukwekkende, maar super gemakkelijke burrata salade.