Wraps met falafel en tzatziki
Ik had al geschreven dat ik dit jaar wat meer op wilde letten met eten. Niet alleen gezonder maar ik wil ook minder vlees gaan eten. En falafel is een van die dingen die er voor zorgt dat je wel een echte bite in je maaltijd hebt, waardoor je het vlees helemaal niet mist.
Er staat al een recept online voor een maaltijdsalade met parel couscous en falafel. Dit keer een nog makkelijker gerecht met falafel. (Libanese) wraps met sla, falafel en tzatziki. De wraps op de foto zijn normale tortillas, maar je hebt bij de AH bij de broodafdeling ook vaak verse Libanese wraps. Die zijn hier nóg lekkerder bij!
Falafel met tzatziki of hummus?
Voor deze wraps kun je zo ongeveer alle rauwkost gebruiken die nog in de groentela liggen. Ik had nog aspergtips over dus die gebruikte is. Maar je kan ook paprika, komkommer, tomaatjes of wortel gebruiken. Normaal gesproken kies ik bij falafel altijd hummus maar om het wat frisser te maken heb ik er nu ook tzatziki bij gedaan. Zoals je op de foto kan zien zit er een beetje hummus onderop, ik had de wrap eerst daarmee ingesmeerd. Maar opzich is het niet nodig als je geen hummus in huis hebt.
Ingrediënten
Voor twee personen avondeten, of vier personen lunch
- 200 gram zelf gemaakte falafel of falafel van Maza
- 4 wraps
- 50 gram rucola
- zelfgemaakte tzatziki
- extra rauwkost zoals paprika, tomaatjes, komkommer, aspergetips, julienne wortel etc.
- olie om de falafel in te bakken
- optioneel: wat hummus om de wraps in te smeren
Bereiding
- Maak de tzatziki volgens dit recept en bereid optioneel de zelfgemaakte falafel voor.
- Snijd de rauwkost in reepjes of kleine stukjes en zet klaar om de wraps te vullen.
- Verwarm de wraps even in de magnetron of oven volgens de verpakking.
- Verhit wat olie in de pan en bak de falafel in een paar minuten gaar.
- Smeer de wraps in met een beetje hummus en leg er wat sla op en de rauwkost. Leg hier een paar stukjes falafel op en maak op met de zelfgemaakte tzatziki.
- Neem lekker mee als lunch naar je werk of eet met nog wat extra sla als avondeten.
Enjoy!