Mijn to-do list voor in de keuken!

Kiwi Yoghurt Granola cups

Kiwi Yoghurt Granola cups

Tijd voor het tweede recept met Zespri kiwi Sungold! Na de kiwi-banaan american pancakes heb ik nu granola cups gemaakt gevuld met yoghurt en kiwi coulis.

Deze cups maak je heel gemakkelijk van haver vlokken (in de basis hetzelfde wanneer je zelf granola maakt). Even bakken in de oven, vullen met yoghurt en fruit erbij! Ideaal!

 

Ingrediënten

Voor 6 cups

  • 75 gram haver vlokken
  • 0,5 banaan
  • 50 gram gemengde noten, in kleine stukjes gehakt
  • 25 gram vloeibare kokosolie
  • 50 gram honing
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel vanille essence/pasta
  • 1 theelepel kaneel

Voor de vulling:

  • yoghurt naar keuze
  • 2 kiwi Sun Gold

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en plaat een muffinvorm in de koelkast.
  2. Meng de havervlokken, noten, vanille en kaneel door elkaar.
  3. Prak de banaan en voeg deze aan het mengsel toe.
  4. Voeg hieraan ook de honing, pindakaas en kokosolie toe en meng alles door elkaar.
  5. Haal de muffinvorm uit de koelkast en vet 6 vormpjes in.
  6. Vul de vormpjes met de granola en druk de granola aan op de bodem en de zijkanten tot je de vorm van een cup krijgt.
  7. Bak de cups in 12-15 minuten af (afhankelijk van je oven, dus kijk zelf of de cups al krokant beginnen te worden).
  8. Schil in de tussentijd de twee kiwi’s en prak ze of pureer ze kort in de blender.
  9. Haal de cups uit de oven en laat ze zo’n 20 minuten afkoelen.
  10. Vul ze met yoghurt en top af met de kiwi-coulis! Enjoy your day!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *