Lasagne met zalm en kerrie

Lasagne met zalm en kerrie

Sinds een jaar woon ik in Den Haag, maar hiervoor heb ik altijd in Brabant gewoond. In meerdere steden, maar tijdens mijn studententijd heb ik een toptijd gehad in Tilburg. Ik woonde daar jaren samen met dezelfde huisgenootjes. Die ik overigens nog steeds minimaal 1x per maand zie! Zo mooi hoe je in een studentenhuis ook vrienden voor het leven kan maken! In ons huis werd overigens wel verrassend goed gekookt, we wisselden elkaar af en probeerden (meestal) vers te koken. Een van de favoriete gerechten was deze lasagne met zalm, kerrie en broccoli!

Comfort food

Lasagne is denk ik voor iedereen wel het ultieme comfort food! Zo’n warme ovenschaal met kaas… hmmm Daar kun je me altijd wel wakker voor maken! Maar om altijd voor gehakt met tomatensaus te kiezen is ook weer zo iets. Een paar maanden geleden had ik weer met mijn oude Roomies afgesproken en daar maakte Mar weer deze lasagne met zalm en kerrie. Manmanman, dat was al weer lang geleden! Zo lekker! Dus een paar weken geleden ging deze lasagne op de to-bake list!

Hoe moet je ‘m maken?

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • Pak verse lasagne vellen (uit de koeling)
  • 300 gram diepvries broccoli (vers mag ook, maar blancheer de broccoliroosjes dan kort van te voren)
  • 250 gram zalm filets uit de diepvries
  • Zelfgemaakte bechamelsaus of een zakje sausmix van Grand’Italia + 500 ml melk
    • 25 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 300 ml melk
    • Nootmuskaat
    • Peper en zout
    • Zie uitleg onderaan!
  • Geraspte (parmezaanse) kaas (bijv. een zakje Parrano van 100 gram)
  • 10 minibolletjes mozzarella
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel kerrie poeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de uitjes en de knoflook en snijd de zalm (nog bevroren) in kleine plakjes
  3. Maak de bechamelsaus volgens de verpakking of volgens de uitleg onderaan.
  4. Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook met het kerriepoeder. Bak dit in 10 minuten goed aan en voeg in de laatste minuten de bevroren broccoliroosjes toe.
  5. Vet de ovenschaal in met een klein beetje olie en smeer een laagje bechamelsaus op de bodem. Leg hierop een laagje van de verse lasagne bladen, een laagje bechamelsaus, het ui/broccoli/kerrie mengsel en de stukjes zalm (optioneel nog een beetje peper en zout over de zalm).
  6. Herhaal dit nog een keer, maar voeg in de tweede laag ook de mozzarella bolletjes toe. Eindig met de lasagne bladen en een laatste laagje bechamelsaus.
  7. Strooi de geraspte kaas  erover en bak de lasagne af in 30 minuten. (is de bovenkant in de laatste 5 minuten nog niet mooi bruin, zet dan de grill stand even aan. Wel goed in de gaten houden!)

Optioneel:

  • Voeg nog wat gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de bovenste laag, voordat je de geraspte kaas er over doet.
  • Voeg wat verse blaadjes basilicum toe.

Maak er nog een lekkere salade bij en je bent helemaal klaar! Smakelijk eten!

 

 

Zelf Bechamelsaus maken!

  1. smelt de boter in een pan. (laat de boter niet bruin worden!)
  2. Zet het vuur iets lager en voeg de bloem bij de boter. Meng dit door elkaar, je ziet nu dat er een soort deeg begint te vormen. Dit is de roux, deze moet je gaar laten worden! Na een paar minuten zie je dat de roux korrelig wordt. Je kan de roux testen door het tussen je vingers te nemen, als het droog aanvoelt is de roux klaar.
  3. Voeg de koude melk in beetjes toe aan de roux, verhoog de temperatuur en laat de bechamel saus gaar worden. Als de saus begint te borrelen zet de temperatuur dan weer lager en laat de saus een beetje indikken.
  4. Voeg er nog wat peper, zout en nootmuskaat aan toe.
  5. Op dit moment kun je er ook kaas aan toevoegen om er een kaassaus van te maken.

 



3 thoughts on “Lasagne met zalm en kerrie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018