Magioni pizza met gekarameliseerde ui

Magioni pizza met gekarameliseerde ui

Easy Diner! Die zitter er ook wel eens bij! Al helemaal zo tussen die drukke feestdagen. Maar wil je die makkelijke maaltijd een beetje oppimpen dan is dit een hele goeie. Pizza met gekarameliseerde ui. Ik heb deze smaak combi ook al eens gebruikt in een galette. Maar vandaag beleggen we een magioni pizza.

Magioni pizza

Ik gebruikte de pompoen pizza bodem van Magioni. Maar je kan hiervoor natuurlijk ook een van de andere smaken gebruiken. Typisch een geval van gezondigen! De pizza’s van magioni bestaan voor ongeveer 40 procent uit groentes. Zo heb je een toch wel iets gezondere pizza op je bord liggen. En bij the Boyfriend werd de pizza meer dan goed gekeurd! Voeg er zelf nog extra groentes aan toe zoals paprika, aspergetips of pompoen. Altijd lekker!

 

Ingrediënten:

  • 500 gram rode ui
  • 60 gram licht bruine basterdsuiker
  • 60 ml balsamico azijn
  • 1 verpakking van Magioni pizza bodems in een smaak naar keuze.
  • 75 gram verse geitenkaas (+/- 3 rondjes)
  • 50 gram mascarpone of roomkaas
  • Zout en peper
  • Wat groentes om de pizza af te maken zoals: tomaatjes, paprika, asperges, champignons etc.
  • Handje parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de rode ui in ringen.
  2. Uien in een beetje olie of boter 10 minuten fruiten. Daarna de suiker toevoegen, laten oplossen en voeg vervolgens de azijn toe. Laat op laag vuur, het liefst op een sudderplaatje als je een fornuis hebt, zo’n 40 minuten sudderen tot de uien ‘droog’ zijn gebakken.
  3. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. En bak de Magioni bodems even kort volgens de beschrijving op de verpakking tot dat de bodems een beetje krokant zijn. (zo’n 5 minten)
  4. Meng de geitenkaas met de mascarpone en zout en peper. Je kan hier optioneel nog wat verse kruiden door heen doen.
  5. Haal de bodems uit de oven en besmeer met het geitenkaas mengsel en maak af met de groentes naar keuze.
  6. Strooi er wat van de parmezaanse kaas over heen en bak de pizza’s in 8 minuten in de oven.
  7. Leg na 8 minuten wat van de gekarameliseerde rode ui op de pizza en bak voor nog zo’n 3-5 minuten af.
  8. Lekker met een frisse salade… smakelijk eten!


1 thought on “Magioni pizza met gekarameliseerde ui”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018