Monchou kersenslof met lemon curd

Monchou kersenslof met lemon curd

Vorig jaar werd ik 30 en maakte ik een stuk of 6 taarten om het groots te vieren. Mijn favoriet was deze Monchou Kersenslof met lemon curd, dus die maak ik dit jaar opnieuw. En opnieuw.. en opnieuw. Ik denk dat dit oprecht mijn lievelingstaart is. Die chrunchy, stevige bodem, het zure van de lemoncurd en de zoete maar frisse monchou.. Perfect! Na meerdere keren bakken heb ik eindelijk het recept ook bijgehouden en uitgewerkt. So here we go! Laat je het weten als je deze taart hebt gemaakt? Vind ik heel leuk!

Sloffenbodem

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik heb thuis geen sloffen bakvorm. En aangezien ik heul veul andere bakvormen heb, was ik op zoek naar een recept voor een sloffenbodem die in een gewone bakvorm past. Ik kwam op het recept van Zoetrecepten voor een aardbeienslof en heb deze een beetje aangepast. Als je dit recept als basis gebruikt kun je er iedere vulling voor maken die je wilt. En ik vind deze bodem zelf een van de lekkerste bodems die er maar is voor taart! En met de combi van de zoetzure smaken van de lemon curd, monchou en kersen is ie helemaal top!
Dus.. aan de slag dan maar!! En laat je het weten als je deze hebt gemaakt??

Ingrediënten

Voor de bodem (springvorm van 24 cm)

  • 210 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 155 gram boter, kamertemperatuur
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier (van een groot ei!)
  • 1,5 tl vanille extract
  • flinke snuf zout

Vulling Monchou kersenslof

  • 3 flinke eetlepels Lemon Curd (ik gebruikte ‘m van Bonne Maman, maar zelfgemaakte is vast nóg lekkerder)
  • 300 gram monchou (op kamertemperatuur)
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 blik kersen taartvulling

Bereiding

  1. We gaan beginnen met het bakken van de ronde slof. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier.
  2. Mix in een kom de boter (die op kamertemperatuur is) met een mixer met deeghaken. Voeg het bakpoeder, suiker, bloem, ei, zout en vanille toe aan het botermengsel en kneed het deeg met je handen tot een grote bal.
  3. Je hebt nu twee opties, de eerste optie: rol de deegbal met een deegroller uit in een ronde vorm op het aanrecht. Zorg dat de ronde deeglap iets groter is dan de springvorm. Leg vervolgens de deeglap in de springvorm en zorg dat er een hogere rand ontstaat.
    De tweede, snellere optie: Leg de deegbal direct in de springvorm en druk het deeg in de vorm met je handen, een glas of een kleine deegroller.
  4. Zet de springvorm nu een uur in de koelkast en verwarm ondertussen op 175 graden (hetelucht).
  5. Bak de bodem na dit uur in de oven voor zo’n 25 minuten.
  6. Haal de sloffenbodem uit de oven en laat ‘m afkoelen zonder de rand van de springvorm. Tot deze stap kun je de taart makkelijk een dag van te voren voorbereiden. De bodem moet hoe dan ook goed zijn afgekoeld voordat je verder gaat met stap 7.
  7. Smeer de sloffenbodem in met de lemoncurd.
  8. Mix ondertussen in een kom de monchou (die op kamertemperatuur is) in een kom met een mixer samen met de basterdsuiker en vanille.
  9. Mix in een andere kom de koude slagroom stijf, optioneel met wat suiker. Meng de stijf geklopte slagroom door het monchoumengsel en vul een spuitzak.
  10. Je kunt er nu voor kiezen om de monchouvulling rond te spuiten of van buiten naar binnen toefjes te maken zodat je een bloem krijgt. (zie foto hieronder).
  11. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast en maak voor het serveren af met de kersen taartvulling.
  12. Alst laatste.. enjoy van deze lekkere taart!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018