Mijn to-do list voor in de keuken!

Pulled Chicken – zonder slowcooker

Pulled Chicken – zonder slowcooker

Pas geleden maakte ik dinner rolls. Van die lekkere witte (Amerikaanse) broodjes, vers uit de oven. Ik maakte deze broodjes voor bij de pulled chicken, maar ik bedenk me nu dat ik het recept voor pulled chicken nog niet op de blog had gezet!

Pulled chicken geeft mij echt een comfort food gevoel! Lekkere saus, langzaam gegaard vlees en een lekker broodje. En dat ik de meneer daar ook heel blij mee maak is ook een fijne bijkomstigheid.

Pulled chicken, heb je daar geen slowcooker voor nodig?

Ik had het maken van pulled chicken al een tijd voor me uitgeschoven omdat ik dacht dat je dit alleen met een slowcooker of pressure cooker kon maken. Een paar weken geleden heb ik het toch geprobeerd te maken in een pan met dikke bodem, en het werkt perfect! Zeker bij kip is dit ideaal, want het vlees valt al best snel uit elkaar.
Zorg wel echt dat je een goede braadpan hebt, omdat anders de saus gaat aanbakken.  En juist die saus heb je nodig om er straks een lekker smeuïg broodje van te maken! Oke, let’s go:

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • +/- 150 gram kipfilet pp

  • 1 teentje knoflook

  • Heinz frito 350 gram (of passata of een eigen tomatensaus)

  • 1 eetlepel ketchup

  • 1 eetlepel mosterd

  • 2 eetlepels azijn (balsamico of natuur)

  • 1 eetlepel worcestersaus

  • 2 eetlepels bruine suiker

  • 250 ml kippen bouillon

  • peper

  • zout

  • paprika poeder

  • chilli poeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm een klein beetje olie in de pan en fruit het teentje knoflook aan. Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de kip en de bouillon) door elkaar. Schenk de saus in de pan en breng deze aan de kook.
  2. Leg de stukken kipfilet in zijn geheel in de saus en zet het vuur laag. Voeg ongeveer 100 ml bouillon toe aan de saus.
  3. Laat de kip 1,5 uur zachtjes gaarkoken. Voeg af en toe een beetje bouillon toe en besmeer de kip weer met de saus als de kip niet onder staat).
  4. Na anderhalf uur kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken (pullen ;)). Vermeng de kip met de ingekookte saus en serveer lauw of koud op een lekker broodje.
    Tip: lekker met coleslaw

Enjoy!



1 thought on “Pulled Chicken – zonder slowcooker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *