Take-out Tuesday: Döner Kip Kebab

Take-out Tuesday: Döner Kip Kebab

Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al een etentje op de planning staan.. dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: zelf gemaakte Döner Kebab met kip! En je hebt deze take-out maaltijd in 35 minuten op tafel staan! Want zeg nou zelf.. dit ziet er toch mega lekker uit?!

Heb ik wel alles in huis?

Omdat ik snap dat je dit gerecht waarschijnlijk wilt maken op een moment dat je juist niet uren wilt bezig zijn in de keuken of op zoek wilt zijn naar moeilijke ingrediënten in de supermarkt, heb ik een lijstje met de basis ingrediënten gemaakt. Daaronder staan nog wat ingrediënten die je kunt toevoegen om het nóg lekkerder te maken. Maar heb je het niet in huis? No worries, zonder smaakt het ook super lekker! Ook voor het marineren van de kip geef ik twee opties. Je begint als eerste met de marinade en zet de kip in de koelkast. Je kunt de kip na een klein halfuurtje, als je de rest klaar hebt al uit de koelkast halen om te bakken. Dan is de kip al super lekker. Heb je iets meer tijd? Laat de kip dan tot 3 uur marineren.

Ingrediënten voor 4 Döner Kebab rolls (voor 2 personen)

Voor de marinade

  • 4 kippendijen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • Optioneel: 1 theelepel cayenne peper, 1 theelepel korianderpoeder

Vulling en ‘roll’

  • 4 Libanese wraps (of echte Dürüm Döner wraps)
  • 100 gram gesneden rode kool
  • 100 gram wortelreepjes julienne
  • paar handjes ijsbergsla
  • 2 punt paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
    Je kunt hier zelf kiezen hoe makkelijk of moeilijk je het wilt doen. Heb je geen rode kool en wortel? Maar wel komkommer en tomaat, helemaal lekker!

Dressing

Ik maakte zelf een knoflooksaus. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in? Gebruik kant en klare knoflooksaus of smeer de wraps in met hummus. Ook super lekker!
Maak je ‘m zelf? Dan heb je dit nodig:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • Als je het hebt: verse peterselie

Bereiding

  1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade en leg de kippendijen er in het geheel in. Zorg dat de kip bedekt is met de marinade en zet de kom in de koelkast.
  2. Snijd als eerste de puntpaprika’s in reepjes en de rode ui in halve ringen. Verwarm in een pan wat olie en bak de paprika en rode ui tot ze zacht zijn. Haal de paprika en ui eruit.
  3. Snijd ondertussen alle andere rauwkost.
  4. Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, knoflook en peterselie voor de knoflooksaus.
  5. Haal de kip na 25 minuten (als het kan pas later) uit de koelkast en verwarm wat olie in een pan. Voeg wanneer de pan heet is de stukken kip toe aan de pan, en bak de kip op hoog vuur steeds in 2 minuten per zijde mooi bruin. Zet het vuur lager en leg de deksel op de pan. Bak de kip nog zo’n 5 minuten tot het helemaal gaar is. Snijd de kip in grove stukken
  6. Besmeer de wraps met de knoflooksaus of hummus, leg er de sla, rode kool en wortel op. Verdeel de gebakken paprika en ui en de stukken kip en rol de wraps op.
  7. Enjoy!

Liefs, Saskia



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018