Blauwe bessen cake met citroen

Blauwe bessen cake met citroen

Krijgen jullie ook zo’n zomer gevoel van al het lekkere fruit dat nu in de winkel ligt? Frambozen, aardbeien en blauwe bessen. De afgelopen weken maakte ik een aardbeienslof en een pavlova met rood fruit. Maar nu heb ik nog een hoop blauwe bessen in de koelkast liggen en daar wil ik ook nog iets mee maken.

Als snel wist ik dat ik een cake wilde maken met citroen. Hmm die lekkere combi van zoet en zuur is ideaal voor een instant zomer gevoel!


In het hemelvaart weekend ga ik op roadtrip naar Parijs met een paar vriendinnen. En dan heb je natuurlijk ook iets lekkers nodig voor in de auto, wat ook makkelijk te eten is. En ik denk dat deze cake het perfecte tussendoortje gaat zijn!

 

Recept

 

Ingrediënten

  • 120 gr. ongezouten boter (op kamer temperatuur)
  • 200 gr. suiker
  • Citroenrasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • een flinke snuf zout
  • 225 gram blauwe bessen

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met boter.
  2. Leg een half stuk bakpapier in de cakevorm, zodat de smalle kanten bekleed zijn. Zo kun je de cake er straks heel makkelijk uit halen.
  3. Meng in een kom de suiker, boter en citroenschil. Gebruik een garde of een elektrische mixer. Als het mengsel zacht is voeg dan de melk en eieren toe en mix alles goed door elkaar.
  4. Meng bloem, zout en bakpoeder door elkaar en voeg het bloem mengsel in kleine hoopjes toe aan het cakebeslag. Mix steeds door tot de bloem vermengd is.
    Als alle bloem gemixt is meng je de blauwe bessen met een spatel voorzichtig door het cakebeslag.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-70 minuten. (tot een houten prikker er schoon uit komt).
  6. Meng in de tussentijd in een kom de suiker met het citroensap tot de suiker is opgelost.
    Prik met een vork gaatjes in de nog warme cake en giet het glazuurmengsel over de cake heen. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Echt… zomer op je bord! Smakelijk!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.