Hangop met speculaas en fruit

Hangop met speculaas en fruit

Ja ja de Paasrecepten vliegen me om de oren op Instagram dus ik denk dat ik dit weekend lekker in de keuken door ga brengen! haha Na de flammkuchen  van afgelopen dinsdag wilde ik toch ook nog iets zoets bedenken voor bij de Paasbrunch. En omdat ik een mega pakket binnen had gekregen van Den Eelder wilde ik meteen aan de slag met hun boeren yoghurt. En wat is nou het aller lekkerste recept met yoghurt?? Hangop natuurlijk!

Hangop veel werk?

De moeilijkheid van hangop zit ‘m in de voorbereiding. Je moet de yoghurt namelijk het liefst een hele nacht in een theedoek laten uitleggen om die lekkere stevige hangop te krijgen. Dus het is niet een recept die je last minuten in elkaar flanst. Maar als je de yoghurt in een zeef hangt en ‘m een uur of 8 (of meer) laat uitleggen dan is dit toetje eigenlijk al bijna klaar!

Je kan natuurlijk eindeloos variëren met dit recept! Kies voor andere koekjes op de bodem zoals bokkenpootjes of meringue. Of wanneer je een wat magerdere variant van de hangop wilt maken gebruik je wat granola. Ook lekker om wat lemoncurd aan de hangop toe te voegen, je kan er dan voor kiezen om minder slagroom te gebruiken. En fruit zoals aardbeien of frambozen zijn ook altijd lekker!

 

Ingrediënten

Voor 4 glaasjes

 • 6 speculaasjes
 • 1 liter boeren volle yoghurt
 • 125 ml slagroom
 • 1 zakje vanille suiker
 • fruit

Verder heb je een zeef nodig met een kom waar de zeef in kan hangen. Plus een schone, niet te dikke theedoek of kaasdoek.

Bereiding

 1. Maak de theedoel nat en wring de theedoek goed uit. Leg de theedoek in een zeef en hang de zeef boven een kom.
 2. Giet de yoghurt in de theedoek en leg er een stukje vershoudfolie op. Vouw de theedoek dicht en zet de yoghurt het liefste een hele nacht, maar minimaal 4 uur weg in de koelkast.
 3. De volgende ochtend zul je zien dat er onder in de kom een laagje vocht in de kom zit en dat er een hele lekkere stevige yoghurt is over gebleven. Dit is de hangop.
 4. Klop de slagroom stijf met het zakje vanille suiker en meng de geklopte slagroom door de hangop.
 5. Breek vervolgens in vier leuke glazen wat speculaasjes (of bijvoorbeeld bokkenpootjes of granola) in kleine stukjes en schep in alle glazen de hangop.
 6. Maak af met fruit en misschien een paar paaseitjes.

Enjoy!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.