Spruitjes quiche met spek en pecannoten

Spruitjes quiche met spek en pecannoten

Spruitjes, you hate them or you love them! Vroeger moest ik er niets van hebben maar tegenwoordig vind ik ze heerlijk. Deze quiche met spruitjes, spek en pecannoten is een makkelijke manier om ook spruitjes-haters fan te maken. De pecannoten geven een lekkere extra crunch en door de vulling gaat ook een flinke lik mosterd naast de zoute spekjes.

INGREDIËNTEN SPRUITJESQUICHE

  • 1 rol vers quiche deeg (ik gebruik ‘m van Tante Fanny )
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 400 gram spruitjes
  • 150 gram gerookt spek (in reepjes)
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 200 gram geraspte Gruyère kaas (of oude kaas als je geen Gruyère hebt)
  • 80 gram gebrande pecannoten
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • Optioneel: olie/boter om in te bakken
spruitjesquiche recept pecannoten spek en mosterd
Spruitjesquiche

BEREIDINGSWIJZE

  1. Haal als eerste het quiche deeg uit de koelkast zodat het deeg straks makkelijk los rolt en verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Maak als eerste de spruitjes schoon door het voetje er af te snijden en eventuele vieze blaadjes er af te halen.
  3. Snipper alvast de sjalotjes en pers het knoflook teentje en breng een pan met water aan de kook voor de spruitjes.
  4. Verhit ondertussen een pan (optioneel met wat olie/boter) en bak hier de spekjes in uit. Voeg, wanneer de spekjes lekker bruin zijn gebakken de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze nog een paar minuten mee.
  5. Blancheer de spruitjes nu in zo’n 4 minuten (kokend water). Giet de spruitjes af en voeg deze toe aan de pan met gebakken spekjes.
  6. Nu gaan we even vals spelen: voeg de slagroom, crème fraîche, geraspte kaas, de helft van de pecannoten, mosterd en eieren toe aan de pan en meng alles goed door. Breng alles op smaak met zout, peper, nootmuskaat. Zet nu het vuur uit.
  7. Leg het deeg in een quiche/taartvorm met het bakpapier eronder en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  8. Verdeel vervolgens het spruitjes mengsel over de bodem, samen met de resterende helft van de pecannoten.
  9.  Bak de spruitjesquiche af in zo’n 40 á 50 minuten (afhankelijk van je oven) en serveer met een frisse salade.

Enjoy van deze heerlijke spruitjesquiche.

Inspiratie?

Op zoek naar andere quiche recepten? Via deze link vind je onder andere een pompoen quiche met geitenkaas, een zuurkoolquiche, een quiche lorraine met spek en prei of een broccoli-spek-cashew quiche. Genieton!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.