The Baking Bucketlist – Eerste Blog!!

The Baking Bucketlist – Eerste Blog!!

Mijn Baking Bucketlist!

Heel gek om dit nu voor de eerste keer te typen! Ik begin deze blog zonder te weten of dit überhaupt door meerdere mensen wordt bekeken. Maar hier gaan we dan toch..

Wie ben ik?

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben Saskia, 30 jaar oud, docent geschiedenis op een middelbare school en enthousiaste thuiskok! Al jaren vind ik het leuk om te koken, bakken en braden. Maar ik betrapte mijzelf erop dat ik toch vaak voor de veilige gerechten koos. Op een risotto of boeuf bourguignon daargelaten, koos ik vaak voor pasta’s, brownies, wok gerechten en cheesecakes. Mijn voornemen voor het jaar 2017 was om 2x per maand een nieuw recept uit te proberen. Dat lukte! Paella’s, pastel de nata’s, scones, oeuf en cocotte, cantuccini  en focaccia brood passeerden ineens de revu. En al snel begon ik na te denken over een lijst van gerechten die mij altijd te moeilijk leken, die ik eigenlijk wél heel graag een keer wilde maken. Denk aan een crème brulée, pavlova, gyoza, macarons, suikerbrood en meer.

De bucketlist

Ik heb al een bucketlist met allemaal dingen die ik in mijn leven gedaan wil hebben. Denk aan een keer naar een opera gaan, een show van Jochem Meyjer zien, het Noorderlicht zien, een show op Broadway bekijken, een rit in een luchtballon en als grootste uitdaging: alle hoofdsteden van Europa bezoeken.  In 2017 heb ik drie nieuwe Europese hoofdsteden bezocht en na mijn laatste trip (naar Sofia, Bulgarije) bedacht ik mij: waarom heb ik nog geen kook bucketlist?? Ik heb nu een (steeds groter wordende) lijst met allemaal gerechten die mij altijd nét te moeilijk leken voor een thuiskok. Maar ik heb besloten de uitdaging aan te gaan! Ik ga hier gerechten posten waarvan ik hoop dat niet alleen ik, maar ook jullie ze straks thuis durven te maken. Want er is toch niks leukers dan een mooie schaal, plateau, pan of bord met bijzonder eten op tafel te zetten als er mensen komen eten? En misschien nog leuker: om op een gewone doordeweekse dag iets speciaals te eten? So who’s with me? Eerste recepten volgen snel!

Liefs, Sas

 

PS: Suggesties voor nieuwe recepten zijn altijd welkom!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.