Zelfgemaakte rode kool met appeltjes

Zelfgemaakte rode kool met appeltjes

Er zijn van die klassiekers die je het liefste iedere winter eet, maar zelf misschien niet zo vaak maakt. Hachee met rode kool is er zo een voor mij. Heerlijk om te eten maar ik maakte het eigenlijk nooit zelf. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Dus het recept voor hachee en het recept voor rode kool met appeltjes staan nu online!

 

Ingrediënten

  • 1 hele rode kool
  • 2 rode, zure appels
  • een flinke snuf zout
  • gemalen peper
  • 2 flinke eetlepels eetlepels appelstroop (of perenstroop, ook heel lekker!)
  • 1 eetlepel azijn (zorgt dat de rode kool echt rood blijft!)
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels of 1 theelepel gemaken kruidnagel
  • 2 theelepelslepel kaneel of 1 kaneelstokje
  • 30 gr boter

Bereiding

  1. Het snijden van de kool is zo gedaan maar zorg dat je een schort om hebt, want de rode kool kan flink vlekken geven!
  2. Halveer de kool en haal de witte nerf eruit. Snijd de kool vervolgens in dunne plakken en daarna in kleinere stukjes.
  3. Snijd ook alvast de appels in blokjes.
  4. Breng een pan met ongeveer 200 ml water aan de kook samen met de kool, zout, peper, appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagel en kaneel.
  5. Voeg na zo’n 10 minuten de appelblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Kook de kool nog zo’n 10 minuten en proef dan of de kool en de appeltjes gaar zijn.
  6. Giet het te veel aan water af of bind optioneel de rode kool met een theelepel maizena of aardappelzetmeel. Voeg als laatste het klontje boter toe, proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de rode kool lekker met hachee en gebakken aardappels, puree of verwerk de kool in een stamppot of een ovenschotel.

Enjoy!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018