Brownie met karamel chocolade (van de Aldi)

Brownie met karamel chocolade (van de Aldi)

Bij de Aldi viel mijn oog op een hele lekkere chocolade reep, namelijk de karamel reep van Château. Deze reep bestaat uit blokjes chocolade gevuld met karamel. Een soort variant op de Dove caramel. Hier móest ik iets mee maken, en ik kwam al snel op het idee voor deze brownie met karamel. Je kunt de brownie afmaken met bijvoorbeeld een gezouten karamel saus. Hiervoor staat er al een recept op de blog, even zoeken op de walnoot – karamel croissants.

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 160 gram roomboter
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels cacao
  • flinke snuf zout
  • 125 gram pure chocolade
  • 150 gram karamel zeezout chocolade
  • 150 gram Château Karamel chocoladereep

+ Een brownie bakvorm en bakpapier

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celcius, zet je bakblik klaar, verfrommel een vel bakpapier en ‘vouw’ deze in het bakblik.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook en zet hier een glazen kom op om de boter en de pure chocolade au bain marie te smelten.
  3. Meng ondertussen in een kom de bloem met de eieren. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen voeg je een flinke snuf zout toe en de cacao.
  4. Wanneer de boter en chocolade is gesmolten meng je dit door het beslag.
  5. Hak de karamel zeezout chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Giet vervolgens het beslag in het bakblik waar het bakpapier in zit.
  6. Breek de Château Karamel reep in blokjes, en duw deze in het beslag zodat ze bedekt zijn.
  7. Bak de brownie af in 40 minuten, laat afkoelen en snijd de brownie in stukken.

Geniet van deze heerlijke sinner. En laat je het weten als je deze hebt gemaakt? Liefs, Sas

Heb je zin in iets anders? Maak dan bijvoorbeeld deze heerlijke chocolate chip cookies met hazelnootmeel.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018