Chili Con Carne met guacamole

Chili Con Carne met guacamole

Hoewel ik niet heel vaak (bruine) bonen eet, vind ik het nu het weer begint af te koelen wel weer lekker! Vroeger vond ik chili con carne echt niet lekker! Hahaha Maar blijkbaar verandert je smaak toch echt als je ouder wordt. Deze chili con carne is er een met alles erop en eraan. Gehakt, spekjes, bonen en afgemaakt met lekkere guacamole. Wil je ‘m wat pittiger maken om je nog meer op te warmen? Voeg dan een rood pepertje toe.

Ingrediënten

Voor de chili:

  • 300 gram rundergehakt
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 theelepel komijn poeder
  • zout
  • peper
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Heinz tomato frito (350 gram)
  • 2 rode paprika’s
  • +/- 400 gram bruine bonen (1 blik)
  • +/- 400 gram rode kidney bonen  (1 blik)
  • 1 blikje maïs (150 gram)
  • Optioneel: olie om in te bakken
  • Wil je meer pit? Voeg dan een rood pepertje toe.

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • halve rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke kneep citroensap
  • zout en peper
  • optioneel: een half pepertje
  • + om af te maken wat crème fraîche

Bereiding

  1. Verhit een pan en bak hierin als eerste de spekblokje goed uit. Ik gebruik hiervoor geen olie, omdat er voldoende vet uitkomt.
  2. Haal de gebakken spekjes uit de pan, en bak nu in het overgebleven bakvet het rundergehakt rul. Breng het gehakt op smaak met het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Snijd de twee paprika’s in stukken en voeg wanneer het gehakt goed gekleurd is de gesnipperde ui, knoflook en paprika toe. Bak deze mee en voeg na een minuut of 5 de tomato frito toe.
    Wil je wat extra pit? Snipper een (half) rood pepertje en voeg deze nu toe.
  4. Voeg nu de bonen toe en laat de chili nu zo’n 15 minuten op laag vuur gaar stoven. Voeg in de laatste minuten de maïskorrels toe.
  5. Maak ondertussen de guacamole, en serveer de chili con carne in een kom samen met een lepel guacamole en optioneel nog wat crème fraîche.

 

Variatie: serveer de chili con carne in wraps, even afgemaakt in de oven met wat geraspte kaas.

Zin in een Mexicaanse Buddah Bowl? Probeer dit recept dan.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018