Double Chocolate Bananenbrood met walnoten

Double Chocolate Bananenbrood met walnoten

Als je buren langs komen met een méga grote zak met walnoten (uit de tuin van ouders), omdat ik die als foodblogger vast goed kon gebruiken.. kon ik natuurlijk niet anders dan daar meteen iets lekkers mee maken! Na een uurtje walnoten kraken (en de zak is nog steeds mega vol hahaha) had ik genoeg walnoten voor een lading vers gebakken granola. En omdat ik nog wat rijpe bananen had maakte ik ook een nieuw bananenbrood.

Gebakken banaan

Jullie weten ondertussen dat ik heel erg van gebakken banaan houd. Zo maakte ik al havermout met gebakken banaan en een feestontbijt met wentelteefjes met gebakken banaan. Dus bij dit bananenbrood maakt voor mij de bovenkant met de in de oven meegebakken banaan het helemaal af!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (2 geprakt, 1 in 4 stukken gesneden zoals op de foto)
  • 2 eieren
  • 125 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 175 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 120 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker á 8 gram
  • Snuf zout
  • 100 gram chocolate chips
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 1 theelepel honing

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 170 graden (hetelucht).
  2. Prak in een kom de twee rijpe bananen (leg de derde banaan apart). Mix met een keukenmixer de eieren, gesmolten boter, vanille extract en cacao poeder door de geprakte banaan.
  3. Voeg de bloem er in delen aan toe en mix vervolgens het bakpoeder, baking soda, snuf zout en beide suikers door het beslag.
  4. Meng met een spatel de chocolate chips en de gehakte walnoten door het beslag.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en lepel het beslag erin. Leg bovenop het beslag de doorgesneden stukken banaan en sprenkel hier een heel klein beetje honing over heen (dan gaat de banaan extra karameliseren).
  6. Bak het bananenbrood af in 60 minuten. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een prikker in te steken. Is de prikker droog? Dan is het brood gaar.

Geniet van dit heerlijke tussendoortje! Liefs, Saskia



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018