Foodblog Swap: Evergreen koeken

Foodblog Swap: Evergreen koeken

Wat een drukke maand heb ik gehad! Nakijken van toetsen, mijn scriptie afronden en inleveren en rapportvergaderingen. Dus The Baking Bucketlist heeft de afgelopen weken redelijk op non-actief gestaan. Hierdoor was ik zelfs te laat met de foodblog swap van Juni! Sorry Willeke! Ik mocht namelijk een recept uitkiezen van de blog Mammatje van Alles. Wat een hoop lekkere gerechten maar ook een kijkje in haar leven als mama. Zo schrijft ze ook een aantal blogs over consuminderen!

Evergreen koeken

Hebben jullie ook herinneringen aan de pauzes op de basisschool of later op de middelbare school? Wij kregen vroeger vaak fruit of sultana’s mee. Maar ook de liga evergreens werden soms meegegeven. Ik moet zeggen dat ik er vroeger niet zo dol op was. Ze waren wat droog en met rozijnen. De liga milkbreaks zagen er altijd veel lekkerder uit, maar die kregen wij eigenlijk nooit hahaha. Toen ik het recept voor evergreens zag op de blog van Willeke dacht ik meteen dat deze koeken een herkansing verdienden! Ik maakte wat aanpassingen, en het werden heerlijke brosse koeken.

Ingrediƫnten

  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram grove havermout
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baksoda
  • 220 gram roomboter
  • flinke snuf zout
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter al wat op kamertemperatuur is, dan gaat het kneden een stuk makkelijker.
  2. Voeg alle ingrediƫnten toe aan een kom, en kneed alles in een minuut of 5 tot een deeg.
  3. Neem een rechthoekig bakblik en bekleed de vorm met bakpapier. Duw het gelijkmatig, ongeveer 1 centimeter dik, in het bakblik. Ik gebruikte een kleine deegroller om het deeg gelijkmatig in het bakblik te krijgen.
  4. Maak met een vork de kenmerkende strepen in het deeg en bak de koek in zo’n 35 minuten af in de oven.
  5. Haal de grote evergreen koek meteen uit de bakvorm en snijd de evergreen koek direct in vierkante stukken.
  6. Laat de evergreen koeken goed afkoelen, tot ze lekker bros zijn.
  7. Enjoy!

Liefs, Saskia

 



1 thought on “Foodblog Swap: Evergreen koeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018