Foodblogswap: Cole slaw met venkel

Foodblogswap: Cole slaw met venkel

Voor de maand maart deed ik weer mee met de foodblogswap. Dit keer mocht ik een recept uitzoeken van de blog van Gewoon Lekker Gewoon. Gerry is 50, heeft veel gereisd en houdt onwijs van koken. Ze schrijft alle recepten uit aan de hand van een leuke anekdote en soms ook gelinkt aan een van haar reizen. Het recept waar ik een eigen draai aan heb gegeven was dan ook gelinkt aan een reis naar Amerika. Ik koos er voor om haar cole slaw recept een twist te geven door venkel te gebruiken in plaats van kool. Dit zorgde voor een super lekkere, frisse salade.

BBQ Salade

Dit recept is eigenlijk geen recept te noemen, na het maken van de dressing heb je deze salade binnen een paar minuten op tafel staan. Ideaal voor bij een spontane bbq nu het zonnetje zich weer wat meer laat zien.

Ingrediënten

  • 25 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • flinke kneep citroensap
  • 2 venkel knollen, geraspt
  • 100 gram julienne wortelreepjes
  • een hand rozijnen
  • een hand walnoten
  • flinke snuf zout
  • wat peper
  • Optioneel: lente ui

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de olijfolie, azijn, suiker, mayonaise, mosterd, citroensap, zout en peper goed door elkaar.
  2. Raps de twee venkel knollen, en meng die samen met de wortelreepjes door de dressing. Proef de salade, en breng de salade optioneel nog verder op smaak met wat zout en peper.
  3. Maak de salade af met de rozijntjes en walnoten.
  4. Versier de salade optioneel nog met lente ui.

Smakelijk eten! Liefs, Saskia

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018