Makkelijk hapje: Pizza Rolls

Makkelijk hapje: Pizza Rolls

Soms wil je voor bezoek iets hartigs op tafel zetten, wat ook warm is en wat dan toch niet zo uit een pakje komt. Dan zijn deze makkelijke pizza rolls ideaal. Je kan ze in allerlei smaak combinaties maken. Ik laat hieronder drie varianten zien. Dus.. heb je nog een pakje bladerdeeg in de diepvries? Of heb je een rol vers bladerdeeg gekocht? Kijk dan of je met deze makkelijke ingrediënten uit de koelkast deze lekkere hapjes kan maken. Zeker met de aankomende feestdagen ideaal :).

Pizza Rolls

Voor deze hapjes heb ik drie varianten uitgewerkt. Namelijk:

  1. Tomaat – salami – olijf – parmezaanse kaas
  2. Pesto – pijnboompitjes – parmezaanse kaas
  3. Mosterd – ham -geraspte kaas

Deze ingrediënten heb je vaak wel in huis en je zet er in no time een lekker hapje mee op de borreltafel. Heb jij een ander goed idee qua vulling, laat maar weten! Ik ben benieuwd!

Ingrediënten:

Voor 12 pizza rolls, 4 per smaak

  • 6 velletjes bladerdeeg of 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
  • 2 plakjes salami
  • 1 eetlepel tomatensaus met wat Italiaanse kruiden
  • wat zwarte olijven, in schijfjes
  • 2 plakken ham
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Pesto (zelf gemaakt of uit een potje)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • geraspte kaas
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eigeel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2.  Voor 4 rolletjes heb je 2 velletjes bladerdeeg nodig. Plak ze aan 1 zijde aan elkaar vast. En snijd de twee vellen dan overdwars door zodat je twee lange stroken hebt.
  3. Besmeer ze met (grove) mosterd, leg er een stukje ham op en wat kaas (een plak ook in stroken doorsnijden). Rol de bladerdeeg stroken op.
    De pizza roll is dan nog best groot, dus je kan ‘m dan nog een keer doorsnijden. Smeer de zijkanten van het broodje in met eigeel.
  4. Besmeer de volgende twee stroken met de tomatensaus/pizzasaus (of desnoods ketchup als je niks anders hebt). Leg er twee halve stukjes salami op per strook. Leg hier wat van de olijven op en strooi wat parmezaanse kaas erover. Rol de stroken op en duw de naden op het einde dicht. Herhaal het doorsnijden en het insmeren met eigeel.
  5. Besmeer de laatste twee stroken met pesto. Strooi hier wat pijnboompitjes overheen en nog wat parmezaanse kaas. Ook hier: oprollen, doorsnijden en insmeren met eigeel.
  6. Bestrooi met nog wat geraspte kaas of parmezaanse kaas en zet de pizza rolls voor 15/20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).
  7. Smakelijk!! En fijn weekend!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018