Mijn to-do list voor in de keuken!

Mango Charlotte – schuim ijstaart

Mango Charlotte – schuim ijstaart

Ik heb met kerst altijd een soort tweestrijd in de keuken. Aan de ene kant wil ik de meest speciale gerechten maken, maar aan de andere kant wil ik het mezelf ook niet te moeilijk maken. Want niets is zo erg als stress in de keuken tijdens het kerstdiner. Dit kerst dessert met mango kun je al een paar dagen van te voren maken en maak je net voor het serveren af met wat vers fruit.

Lidl Delicieux

Het idee voor dit dessert kwam toen ik boodschappen aan het doen was bij de Lidl, er zit er 1 vlakbij mijn werk en dan is het soms wel handig om daar langs te gaan als ik klaar ben met werken. Nu het gehele kerstassortiment er weer is, word ik helemaal blij! Allemaal lekkere dingen voor bij het ontbijt of kerst diner. Ik had al een flinke lading vers fruit in mijn mandje gelegd waaronder twee ready to eat mango’s en passiefruit. Toen ik vervolgens een flesje passiefruit dessertsaus zag staan dacht ik.. daar moet ik iets mee maken! Ik maakte een ijstaartje met schuim (ik gebruikte kant en klare, maar je kan zelf ook meringues maken natuurlijk!), mango en lange vingers. Door de lange vingers wordt het een charlotte.

Mango, passievrucht en frambozen om het taartje af te maken

 

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram verse of bevroren mango
  • 150 gram schuimkransjes/meringues
  • +/- 15 lange vingers
  • 4 eetlepels passievrucht dessert saus
  • extra verse mango en passievrucht om te garneren

Extra: een springvorm van maximaal 18 cm. met hoge rand (zoals deze).

Bereiding

  • Klop in een kom de slagroom stijf met 1 flinke eetlepel van de dessertsaus.
  • Snijd de bevroren mango in nog iets kleinere stukjes en meng vervolgens in een kom de Griekse yoghurt met de gebroken schuimkransjes, bevroren mango en 1 eetlepel dessertsaus door elkaar.
  • Schep de slagroom voorzichtig door het yoghurt mengsel.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, en zet de ring weer om de bodem.
  • Begin met een flinke schep van het yogurtmengsel in het midden, anders gaan de lange vingers zo niet blijven staan.
  • Zet de lange vingers tegen de rand met het suikerlaagje naar buiten en bekleed zo de hele rand. Vul steeds het yoghurt-schuim mengsel aan om de lange vingers tegen te houden. Als de gehele rand bekleed is kun je de rest van het mengsel in de vorm scheppen. Stijk de boven kant glad en zet de charlotte in de diepvries.
  • Haal het mango schuim-ijstaartje minimaal een half uur van te voren uit de diepvries en versier het taartje met wat vers fruit zoals mango, passievrucht en frambozen. En maak af met de dessert saus.
  • Versier nog met een mooi lint en serveer!

 

Smakelijk eten en een fijne kerst!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *