Pasta met gele courgette en pesto

Pasta met gele courgette en pesto

Deze zomerse, kleurrijke pasta gaat het super goed doen bij jou thuis! Makkelijk, mooie kleuren en heerlijke smaken. De gele courgette is echt een topper! Ilona van Worstenbrood en Wijn verbouwt ze zelf in haar moestuin en heeft onwijs veel lekkere courgette recepten. Een tijdje geleden kreeg ik een paar gele courgettes mee, en daarmee maakte ik een hartige taart met gele courgette. Nu dus een nieuw recept! Je kunt de pasta trouwens nóg lekkerder maken door zelf de pesto te maken. Ga je voor de snellere optie? Kies dan in ieder geval een goede pesto (dus bijvoorbeeld een pesto uit de koeling in plaats van uit een potje. Ik ga verder niet een heel verhaal ophangen, ga ‘m gewoon maken! 😉

 

Ingrediënten (voor twee personen)

  • 250 gram verse tagliatelle all’uovo
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 gele courgette
  • +/- 15 cherry tomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 handjes geraspte Grana Padano of Parmigiano
  • 2 eetlepels verse pesto
  • Een scheut (kook) room
  • Zout en peper
  • Italiaanse/Provençaalse kruiden
  • (ik voegde wat chili vlokken toe, maar mag je weglaten)
  • olijfolie om in te bakken
  • Wat verse blaadjes basilicum om het af te maken

Bereiding Pata met gele courgette

  1. We beginnen met de voorbereiding. Snipper de uitjes en (pers) de knoflook. Halveer de gele courgette en snijd in halve plakjes, halveer vervolgens ook de cherry tomaatjes. En snijd de kipdijfilet in blokjes
  2. Zet ondertussen een pan met (gezouten) water op voor de pasta.
    –> Gebruik je gedroogde pasta? Kook die nu al (volgens de verpakking), omdat deze meer tijd nodig heeft.
  3. Verwarm wat olie in een pan en bak de stukjes kipdijfilet op medium-hoog vuur. Breng de kip op smaak met wat zout en peper, de Italiaanse kruiden en optioneel wat chili vlokken.
  4. Als de kip goed begint te garen (na een minuut of 8/9) voeg je de gesnipperde sjalotjes en knoflook toe, samen met de gele courgette. Doe je dit te vroeg, dan kan de ui en knoflook soms verbranden. Zet het vuur wat lager.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking. Bij verse pasta is dit maar een paar minuutjes.
  6. Voeg een flinke scheut room toe aan de gebakken kip en de eetlepels pesto. Maak de saus nog iets dunner door een 2 of 3 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe te voegen.
  7. Breng de saus op smaak met de geraspte Grana Padano of Parmigiano. Proef en kijk of er nog zout of peper bij moet.
  8. Meng alles goed door elkaar en voeg de cherry tomaatjes toe. Dit wil je niet te vroeg doen, zodat ze nog stevig blijven.
  9. Giet de pasta af en maak vervolgens de borden op. Verdeel de tagliatelle over de borden, en verdeel hier de saus over. Maak dit bordje af met nog wat vers geraspte kaas en verse basilicum blaadjes.

Enjoy! Liefs, Sas

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018