Volkoren Banaan Pancakes

Volkoren Banaan Pancakes

Heb je zin in een lekker ontbijt met pancakes maar wil je het niet te ongezond maken? Maak dan deze volkoren banaan pancakes. Ze vullen goed en door de banaan worden ze lekker zoet. Serveer deze pancakes met wat lekker vers fruit en een lepel yoghurt of kwark. Het leuke aan deze pancakes is dat ik ze maak van bananen die net te rijp zijn. Soms maak ik er een lekker bananenbrood van, maar deze pancakes zijn ook een goeie optie. Een tip voor mooi gebakken pancakes? Gebruik een goede pan met anti-aanbaklaag en geen boter om in te bakken.

Ingrediƫnten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 120 ml melk (optioneel plantaardig)
  • 130 gram volkoren tarwemeel
  • een snuf zout
  • Optioneel kaneel
  • Gesneden vers fruit
  • Wat kwark of yoghurt

Bereiding

  1. Prak de bananen glad in een kom en kluts hier de eitjes doorheen. Voeg het volkoren meel, bakpoeder en baksoda hier aan toe en meng het goed zodat er geen klontjes zijn.
  2. Kluts ook de melk door het beslag en een snuf zout. Optioneel voeg je er nog kaneel aan toe.
  3. Verhit een pan en schenk, wanneer de pan warm is, een flinke lepel van het beslag in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak je een of meer pancakes tegelijk. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  4. Laat de pancakes aan een kant mooi bruin bakken, wanneer er voldoende belletjes ontstaan kun je de pannenkoek ‘flippen’ en de andere kant bakken. Zorg dat het vuur niet te hoog staat zodat ze niet verbranden.
  5. Maak de borden op met de pancakes een lepel kwark/yoghurt en vers fruit. Enjoy!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018