Tzatziki – zelfgemaakt!

Tzatziki – zelfgemaakt!

Tzatziki, lekker fris en een redelijk gezonde saus! Door de Griekse yoghurt krijg je een stevige saus die super lekker is bij vlees of vis. Maar natuurlijk ook in een pita broodje of een (libanese wrap), zelfgemaakte tzatziki kan die makkelijke shoarma ineens een stuk specialer maken. Er komt binnenkort ook een recept online met wraps gevuld met falafel, sla, hummus en natuurlijk tzatziki.

Verse kruiden of gedroogde kruiden in je tzatziki?

Tzatziki is het lekkerste met wat verse kruiden. Je kan kiezen voor verse munt, dan wordt de saus nog frisser. Maar daar moet je wel van houden. Andere opties zijn basilicum, dille, bieslook of wat peterselie. Maar als ik geen verse kruiden heb gaan er gewoon gedroogde kruiden in! Ik kies dan vaak voor wat oregano. Uiteindelijk is de basis naar mijn idee toch de knoflook! hahaha Ik merk dat ik de tzatziki lekkerder vind met geraspte knoflook (of geperst) dan wanneer ik de teentjes zelf snipper. Zo voorkom je net iets te grote stukjes rauwe knoflook.

Waar eet jij graag tzatziki bij?

Ingrediƫnten

  • halve komkommer (ongeschild, zaadlijst verwijdend)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 flinke theelepel olijfolie
  • 3 knoflook teentjes
  • 1 theelepel (verse) kruiden zoals oregano/basilicum/dille of bieslook
  • halve citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd de komkommer overdwars door. Verwijder de zaadlijsten, als je die laat zitten krijg je een hele waterige saus en je wilt juist een stevige saus!
  2. Rasp de komkommer in kleine stukjes en rasp vervolgens ook de teentjes knoflook.
  3. Meng de yoghurt met de geraspte komkommer, knoflook, olie, kruiden,citroen sap en breng als laatste op smaak met peper en zout.
  4. Zet ‘m voor gebruik nog even in de koelkast zodat alle smaak in kan trekken en dan kun je er van genieten!
  5. Serveer met een lekker stukje vlees, een pita broodje gyros of shoarma of gebruik het om je salade op te pimpen. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The Baking Bucketlist - 2018