Zomerse lemon cheesecake repen

Zomerse lemon cheesecake repen

Met dit zomerse weer heb ik geen zin in hele zware of hele zoete baksels. Ik leef deze week al op nicecream, salades en waterijsjes (lang leven dit zomerse weer!) en omdat ik nou eenmaal geen #fitgirl was het tijd om iets te gaan bakken. Voor mij zorgt citroen meteen voor dat zomer-gevoel.. en ik wilde al een tijdje een recept maken met cheesecake repen. So here we go!

Cheesecake bars

Ik zie overal op Pinterest en Instagram cheesecake bars voorbij komen! Met chocolade, frambozen of karamel Ze zien er allemaal even lekker uit.. maar met dit zomerse week wil ik een zo fris mogelijke reep. En met deze citroensmaak komt dat helemaal voor de bakker. Het was voor mij de eerste keer een beetje uitproberen. Ik durfde niet te veel deeg over de cheesecake te kruimelen, maar bij de volgende bak sessie gaat alles erover heen voor een nog krokanter korstje boven op. En toen de bodem eruit kwam bedacht ik me, hmmm nootjes in de bodem kan ook wel heeel lekker zijn. Dus daar ga ik de volgende keer mee experimenteren!

Maar nu eerst aan de slag! Je hebt een vierkante bakvorm nodig, bakpapier en de volgende ingrediënten:

Wat heb je nodig?

Voor +/- 18 repen

  • 200 gram suiker
  • 240 gram boter
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel citroenrasp

Voor de cheesecake vulling

  • 200 gram monchou (op kamer temperatuur)
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 60ml citroensap
  • 100 gram suiker
  • Poedersuiker als decoratie

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 20 min
Baktijd: 2x +/- 30 min

  1. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Ik maakt altijd een prop van een vel bakpapier, als er genoeg vouwen in zitten wordt het ineens heel makkelijk om de vorm te bekleden.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Mix in een kom de boter, suiker, vanille en citroenrasp met een mixer met deeghaken. Voeg na een paar minuten de bloem in porties toe. (Zet de mixer op de laagste stand, anders vliegt alles eruit).
    Mix dit deeg niet te lang, stop zodra het deeg bij elkaar komt. (het moet kruimig zijn)
  4. Verdeel het deeg in twee delen. Iets meer dan de helft druk je in de bakvorm en bak je in 25-30 minuten.
    (bewaar het tweede deel, nog kruimig, in de koelkast)
    Laat de bodem volledig afkoelen! (Maar echt.. anders krijg je hele slappe repen, and nobody’s got time for that)

Voor de vulling:

  1. Mix in een kom de roomkaas, suiker, citroensap en de rasp tot een romig geheel. Giet de vulling op de afgekoelde bodem.
  2. Verkruimel het overgebleven deeg over de roomkaas. En bak af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten (tot het kruimeldeel mooi bruin en krokant is).
  3. Bestrooi de cheesecake met poedersuiker als de taart is afgekoeld.
  4. Snijd de taart in repen en probeer er zo lang mogelijk vanaf te blijven 😉

Smakelijk!

Tips: voeg in het deeg dat je voor de bodem gebruikt gehakte macademia noten of blanke amandelen toe voor nog meer crunch!



2 thoughts on “Zomerse lemon cheesecake repen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018