Vers gebakken broodjes
Afgelopen weekend maakte ik voor de eerste keer pulled chicken. Het maken van pulled chicken was al een stap. Maar de tweede stap was om te bedenken waar ik de pulled chicken op wilde serveren. Afbakbroodjes, wraps óf zelf gebakken broodjes. Ik koos ervoor om makkelijke witte broodjes te maken! Vers gebakken blijven toch altijd het lekkerste.
Wat denken jullie? Voor mij maakt zelf gemaakt brood van iedere maaltijd een 2.0 maaltijd. Een soepje, een salade of gewoon een stukje vlees.. iedere maaltijd wordt net iets specialer met iets erbij wat je helemaal zelf hebt gemaakt.
Hierbij dus het recept voor deze makkelijke broodjes:
Bereidingswijze
Voor 9 broodjes
Voorbereiding: 10 min.
Rijstijd: 40-45 min.
Oventijd: 30 min.
Ingrediënten
- 250 ml warm water
- 1 eetlepel suiker
- 5 gram gist
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
- 175 gram bloem
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano of andere verse kruiden
Aan de slag!
- Meng de suiker en gist in het warme water en roer door tot het is opgelost. Voeg vervolgens olie en zout toe.
- Doe de bloem in een kom en meng vervolgens beetje bij beetje het gistmengsel toe aan het deeg.
Mix het deeg met deeghaken. Na een paar minuten krijg je een mooi deeg. - Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed de deelbol nog een paar minuten goed door.
- Verdeel het deeg in 9 gelijke bollen.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de bolletjes deeg in de bakvorm.
Ik gebruikte een vierkant bakblik. Gebruik je een andere vorm, kijk dan hoeveel bolletjes brood je kunt maken om er goed in te passen.
(zoals je kunt zien ging het maken van de bolletjes bij mijn eerste keer niet helemaal goed ;)) - Heb je het bakblik gevuld, leg hier vershoudfolie overheen en laat het deeg voor ongeveer 40-45 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de boter in een pannetje. En verwarm de oven voor op 190 graden.
- Na ongeveer 40/45 minuten besmeer je de broodjes in met een deel van de gesmolten boter. Zet dan de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in 30 minuten af.
- Rasp of pers nu de twee teentjes knoflook en voeg de knoflook toe aan de boter, laat de knoflook in de boter trekken.
Je kan hier nu nog oregano, verse basilicum of rozemarijn aan toevoegen. - Besmeer de broodjes na 25 minuten in met de knoflookboter en bak ze nog 5 minuten door
- Haal de broodjes uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en geniet meteen van heerlijke verse broodjes!Tips: andere opties zijn: sesamzaadjes, grof zeezout of geraspte kaas.
1 gedachte over “Vers gebakken broodjes”