Zuurkoolquiche – Swiepswoepswap

Zuurkoolquiche – Swiepswoepswap

Voor de Swiepswoepswap van januari was ik gekoppeld aan de blog van Nicole, Cookies and Carrotsticks. Zij maakt de heerlijkste recepten maar ook een hoop gezonde opties. Koolhydraatarm, vegan en onwijs veel lekkere bananenbroden. Voor de mensen die mij volgen op Instagram weten misschien wel dat ik een mega fan ben van zuurkool.. dus toen ik de zuurkoolquiche van Nicole op haar blog zag staan.. wist ik dat ik die wilde maken! Om er toch een SwiepSwoepSwap van te maken koos ik er voor om er gebakken appeltjes aan toe te voegen.. en manmanman wat een topper!

Ingredi├źnten

  • 1 rol quiche deeg (ik gebruikte die van Tante Fanny)
  • 500 g zuurkool (naturel)
  • 250 g gerookt ontbijtspek (ik neem een heel stuk en snijd het zelf in reepjes)
  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 250 ml room
  • 200 g geraspte oude kaas
  • Zout/peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C en haal het deel alvast uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen.
  2. Snijd het gerookt ontbijtspek in reepjes en bak deze uit in een pan zonder olie/boter. De spekjes geven voldoende vet af om ze in te bakken.
  3. Schil vervolgens de appels en snijd ze in plakjes. Wanneer de spekjes al mooi bruin beginnen te worden voeg je de appeltjes toe en laat je die nog zo’n 5 minuten goed meebakken.
  4. Spoel de zuurkool af onder koud water in een vergiet en laat de zuurkool uitleggen.
  5. Rol het quiche deeg in een quichevorm, nog met het bakpapier eraan en druk de randen aan.
  6. Voeg de zuurkool aan de gebakken spekjes en appeltjes toe, meng kort door elkaar en verdeel het dan over de deeg bodem.
  7. Klop in een kom de room met de eieren en de helft van de kaas op. Breng op smaak met peper en optioneel zout. Houd er wel rekening mee dat de spekjes ook al heel zout zijn.
  8. Giet het ei-roommengsel vervolgens gelijkmatig over de zuurkool heen.
  9. Zet de quichevorm in de oven en bak de zuurkoolquiche ca. 30-40 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.
  10. Serveer direct, eventueel met een frisse salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018