Gegrilde perziken salade met burrata
Jaa daar komen de zwoele zomeravonden weer aan! Dus tijd voor lekkere salades en barbecue recepten. Deze burrata salade met gegrilde perziken is echt een topper. Jullie weten dat ik een burrata fan ben en er staan al best wel wat recepten met burrata op de blog (klik hier voor een lekker overzicht met pasta’s, risotto, pizza of salade met burrata) maar deze salade is ook weer echt een topper. Ik bakte de perziken in een grillpan voor dat mooie streepje maar je zou ze ook op de barbecue kunnen bakken.
Perziken in salade?
Niet iedereen is er fan van, fruit in hartige gerechten. Ik voeg zelf ook zelden fruit toe aan warme gerechten, maar in een salade en zeker in combinatie met burrata vind ik het heerlijk. Kies in een salade bijvoorbeeld voor peer met blauwe kaas, appel met witlof, sinaasappel met venkel of burrata met aardbeien/vijgen/bramen of in dit geval perzik.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 burrata bollen (op kamertemperatuur)
- 3 perziken
- +/- 15 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 100 gram aspergetips
- 85 gram veldsla
- verse basilicum (+/- 15 gram)
- 30 gram pijnboompitjes
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel honing
- olijfolie
- boter of kokosolie om in te bakken
- optioneel: vers geraspte Grana Padano
Bereiding
- Begin als eerste met het marineren van de cherry tomaatjes. Halveer de tomaatjes en meng ze in een kom met de balsamicoazijn en de helft van de verse basilicum blaadjes.
- Snijd de perziken in kwarten en leg apart.
- Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitjes. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel 😉
- Leg de pijnboompitjes ook apart en verhit wat olie in de pan. Bak hierin de aspergetips in zo’n 5 minuten beetgaar. Ze mogen nog lekker knapperig zijn.
- Verhit een grillpan en gebruik een klein beetje boter of kokosolie. Bak vervolgens de perzik kwarten in de grillpan en besprenkel ze met de honing. Keer ze na een minuut of 3 om als ze mooie grill strepen te zien zijn en bak de andere kant ook nog 2 minuten.
- Tijd om te salade op te bouwen. Verdeel de sla over de bodem van een mooie schaal of bord. Hier overheen gaan de asperge tips en gemarineerde tomaatjes.
- Scheur vervolgens de burrata in stukken en verdeel de gegrilde perziken over de schaal.
- Als laatste maak je de salade af met de overgebleven basilicum, pijnboompitjes en optioneel geraspte Grana Padano.
Laat het je smaken en ik vind het leuk als je het laat weten als je deze salade hebt gemaakt!