Boerderij Chips

Boerderij Chips

 

Afgelopen maandag was ik, samen met een paar andere foodies, uitgenodigd door Dorsvlegel om een kijkje te komen nemen op de boerderij van Boerderij Chips. De aardappelen zijn gerooid, en wij namen een kijkje op de boerderij. Want, hoe wordt deze chips eigenlijk gebakken?

 

Vers gebakken chips

We werden ontvangen door Henk, een van de oprichters van Boerderij Chips, en kregen het verhaal te horen achter het ontstaan van Hoeksche Chips en later Boerderij Chips. Dat het pas half 11 ’s ochtends was maakte niet uit, er stond meteen genoeg chips op tafel om te keuren! Nomnomnom!

Doordat de aardappelprijzen in de afgelopen jaren omlaag zijn gegaan is Henk samen gaan werken met Rene. De boeren bedrijven zijn in 2004 bij elkaar gevoegd en kort daarna hebben ze hun eerste eigen chips gebakken. Dit begon in de schuur met een oude komkommersnijder. Met een enorme passie vertelde Henk over hun bedrijf. Over hoe zij van die eerste vers gebakken chips, De Hoeksche Chips, bij de eerste groenteboer verkochten. En later in de supermarkt. Er was een flinke verbouwing voor nodig en een hoop nieuwe machines. Maar nu wordt hun chips zelfs chips geserveerd op Schiphol en in de Businessclass van KLM. Tot speciale samenwerkingen met Heineken en nieuwe smaken bedenken met bijvoorbeeld truffel *OMG zo lekker*. 

Boerderij Chips

Van kleine zakken met de hand gebakken chips, is het chips bedrijf flink gegroeid!
Hun zakken Boerderij Chips worden nu ook in de supermarkt verkocht in de smaken: zeezout, ribbel en paprika. Ik ben normaal gesproken een ‘salty flavour all the way-kind of girl’. Maar deze paprika chips vond ik ook wel heeel lekker! Het leuke van deze chips is, dat deze aardappels zodra ze uit de grond gehaald worden, in 20 minuten naar een mooi gevuld zakje chips kunnen gaan. Zij telen nog steeds hun eigen aardappels en de fabriek staat op hetzelfde terrein naast de woonboerderij (duurzaam!!). De eigen geteelde aardappels worden vervolgens, mét schil in 100% zonnebloemolie gebakken. Wat weer een stukje gezonder is dan de chips die gebakken zijn in allerlei gemengde olies.

Persoonlijk & Duurzaam

Ik stipte het net al even aan, maar de Boerderij Chips is de meest duurzame chips van Nederland! Doordat er tot het eindproduct bijna geen transport is, ze geen aluminium folie zakken gebruiken (die andere zakken mogen dus eigenlijk niet bij het plastic) en zelfs de zonnebloemolie gebruiken om de fabriek te verwarmen in plaats van dieselolie, zijn ze een onwijs duurzaam bedrijf.

Daarnaast zijn ze ook een heel persoonlijk bedrijf en passen ze zich, waar mogelijk, aan aan de wensen van hun klanten. Dus een eigen chips smaak voor Heineken, speciale hersluitbare chipszakjes voor op Schiphol en zelfs Kosjere chips. Waarvoor een rabbi speciaal aanwezig is om ’s ochtends de machines aan te zetten wanneer de Kosjere chips wordt gebakken.

 

 

Ik ben dus overduidelijk fan van deze chipjes! En hoewel ze het aller lekkerst waren toen ze net waren gebakken.. mag ik een van jullie ook blij maken! Namelijk met een doosje, met de drie smaken van Boerderij Chips. Houd mijn Insta/facebook in de gaten voor de winactie!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.