Op bezoek bij Boboli

Op bezoek bij Boboli

Een tijdje geleden mocht ik een kijkje komen nemen in de fabriek van Boboli in Bunschoten-Spakenburg. Bij de naam Boboli zal er waarschijnlijk geen belletje gaan rinkelen bij jullie. Maar dit bedrijf maakt zelf allerlei heerlijke mediterraanse broden. En zoals jullie weten ben ik een groot fan van de Italiaanse keuken. Zo maak ik regelmatig een lekker bordje risotto, bak ik focaccia broden. Heb ik me gewaagd aan zelfgemaakte gnocchi en de pizza’s van Magioni.


Het leuke is, dat Boboli achter een hoop van de verse/ kant en klare Italiaanse afbak producten zit. Denk aan pizza bodems, focaccia broden en calzones. Maar ook aan groente pizza en focaccia bodems en de festivo. Dit is een broodkrans waar in het midden een camembert, kruiden crème of chocolade zit. Deze worden ook onder het huismerk van een aantal grote supermarkt ketens verkocht. Maar ook de aller lekkerste Magioni pizza bodems, worden vanuit Magioni door Boboli geproduceerd!

Boboli het bedrijf

Boboli is van oorsprong een Amerikaans concept, maar is ongeveer 20 jaar geleden in Nederland opgestart. Leuk om te weten dat een deel van de familie van de oprichters nog steeds werkzaam is in het bedrijf! Boboli produceert maar liefst 100 miljoen broodproducten per jaar. En zijn de afgelopen jaren ook steeds groter geworden met meerdere productiehallen in twee bakkerijen. Bijzonder was om te zien dat de broden nog steeds handmatig belegd worden, en met de hand in de bakvormen worden gedaan. En dat ze dagelijks bezig zijn met het bedenken en uitproberen van nieuwe smaken.

Op deze experience dag kregen we na de uitleg over het bedrijf een rondleiding door de bakkerij, mochten we de productiehal zien. En kregen we ook de mini productiehal te zien waar de nieuwe smaken worden bedacht en worden uitgeprobeerd. In deze mini productiehal mocht ik ook een paar eigen focaccia broden maken!

 

Italiaanse lunch

Na het zelf maken van de focaccia broden gingen we lekker lunchen met de producten van Boboli. De festivo broden en de ‘gewone’ focaccia broden waren bij mij favoriet. Maar er kwamen nog heel veel meer andere lekkere toppings voorbij.

Voor mijn Italiaanse proeverij op 27 oktober zullen er ook een aantal producten van Boboli op tafel komen. Heerlijk om zo allemaal kleine hapjes op tafel te zetten!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.