Brownie met kokos (Ferrero Raffaello stijl)

Brownie met kokos (Ferrero Raffaello stijl)

Ohh ken je die ferrero raffaello chocolaatjes? Die witte bollen met kokoslaagje met een amandel erin? Mmm zo lekker! Toen ik die weer eens zag staan dacht ik.. hoe lekker zou dat als topping zijn op een brownie? Nou.. dat moest natuurlijk worden getest. En manmanman wat was dit lekker! Ik gebruikte als extra smaakmaker een reep Delicata chocolade in de smaak puur-amandel-kokos. Om die extra amandel smaak eraan toe te voegen. Maar je kunt er natuurlijk ook nog losse stukjes amandel aan toevoegen.

Ingrediënten

Voor de kokos topping

Maak de topping al eerder zodat deze goed kan opstijven in de koelkast.

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje klopfix
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels kokosrasp
  1. Mix de mascarpone met de suiker goed door elkaar. Klop vervolgens de slagroom met de klopfix stijf en meng dit vervolgens door het mascarpone mengsel.
  2. Zet dit alvast in de koelkast zodat het kan opstijven.

+ Een brownie bakvorm en bakpapier

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celcius, zet je bakblik klaar, verfrommel een vel bakpapier en ‘vouw’ deze in het bakblik.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook en zet hier een glazen kom op om de boter en de pure chocolade au bain marie te smelten.
  3. Mix ondertussen in een kom de bloem met de eieren en het suiker. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen voeg je een flinke snuf zout toe samen met het cacaopoeder. 
  4. Wanneer het boter en chocolademengsel is gesmolten meng je dit ook door het beslag.
  5. Hak vervolgens de Delicata chocoladereep puur/amandel/kokos in kleinere stukjes en schep dit door het beslag. Giet vervolgens het beslag in het bakblik waar het bakpapier in zit.
  6. Bak de brownie af in 40 minuten en laat de brownie afkoelen voordat je de topping erop smeert.
  7. De topping kun je al eerder maken zodat deze goed kan opstijven. De uitleg hiervoor kun je hierboven terug vinden.
  8. Smeer de brownie royaal in met de mascarpone topping en strooi de kokosrasp over de brownie. Klaar is kees!

Heb je zin om iets anders te bakken? Kies dan voor deze brownie met karamel chocolade of deze mega lekkere millionaires shortbread.



2 gedachten over “Brownie met kokos (Ferrero Raffaello stijl)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.