Feest Ontbijt: Suikerbrood wentelteefjes

Feest Ontbijt: Suikerbrood wentelteefjes

Dit is weer echt een feest ontbijt. Niet gezond, niet voor iedere dag, maar dit is zo’n ontbijt om gezellig op zondag samen aan tafel te zitten. En er dan écht van te genieten. Mijn vriend is een heel erge suikerbrood fan, maar hij is doordeweeks geen grote ontbijter. Ik pak het doordeweeks eigenlijk nooit. Het gevolg.. heel vaak is er nog een stuk suikerbrood over in het weekend. En daar moest ik iets mee doen!

Wentelteefjes oftewel Pain Perdu

Van oorsprong is pain perdu, wat letterlijk verloren brood betekent, was vroeger een gerecht voor de armen mensen. Zij konden droog brood niet weggooien, maar om het nog eetbaar te maken werden er wentelteefjes van gebakken door er melk en ei aan toe te voegen. Je kan ze zelf ook met oud brood bakken, een hele goeie manier om minder weg te gooien! Maar ook brioche brood of bijvoorbeeld een kerst/paasstol of krentenbrood doen het goed.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 sneetjes suikerbrood
 • 2 eieren
 • 250 ml melk
 • boter om in te bakken
 • snufje zout
 • snuf kaneel
 • optioneel: nog extra suiker om het af te maken

Topping:

Gebakken banaan (zie recept havermout met gebakken banaan)

Bereiding

 1. Ik weet dat iedereen de melk en ei in 1 kom mengt, maar het loont echt door de melk en het geklutste ei in twee losse kommen/diepe borden te doen. Door het brood eerst door de melk te halen en dan pas door het ei, wordt de buitenkant sneller ‘hard en krijg je smeuïgere wetelteefjes.
 2. Verwarm in een koekenpan de boter en haal steeds twee sneetjes suikerbrood eerst door de melk, en vervolgens door het geklutste ei, waar het snufje zout door heen is gegaan.
 3. Bak het suikerbrood wentelteefje aan beide kanten mooi bruin en strooi er een snuf kaneel over.
 4. Herhaal voor alle sneetjes hetzelfde proces en serveer met wat extra suiker of bijvoorbeeld gebakken bananen om het feestje af te maken.

Fijn weekend!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.