Foodblogswap: Rode kool flammkuchen

Foodblogswap: Rode kool flammkuchen

Voor de foodblogswap van Februari mocht ik een recept uitzoeken van de blog van Anniepannie. Ik vind de foodblogswap altijd zo leuk! Omdat je ineens door de website van een mede foodie mag spitten op zoek naar een recept waar je een eigen twist aan wilt geven. En op de site van Andrea was er keuze genoeg! Ik zag lekkere recepten voor kipnuggets, recepten met jackfruit en heel veel originele vega recepten. Die gaan jullie komende maand tijdens mijn Meatless March Challenge nog voorbij zien komen! Uiteindelijk werd ik geïnspireerd om een Anniepannie twist te geven aan een van haar eigen gerechten. Andrea heeft een aantal lekkere gerechten op haar blog staan met rode kool (zoals een dip met feta) en een salade met appel, munt en limoen. Maar de salade van rode kool met dadels, feta en hazelnoten sprong er voor mij meteen uit.

Rode kool met Anniepannie Twist?

Als ik aan Andrea denk, dan denk ik aan Mango.. dus ik dacht meteen ik moet iets bedenken om mango toe te voegen aan haar rode kool salade. Toen ik in de koelkast nog een rol Tante Fanny flammkuchendeeg tegen kwam en een potje mango chutney.. wist ik het! Een rode kool flammkuchen met mango chutney. Het is eigenlijk een combinatie geworden van de rode kool salade van Anniepannie en mijn flammkuchen met brie en vijgenjam. In plaats van vijgenjam mengde ik nu mango chutney door de crème fraîche om de bodem mee in te smeren.

Ingrediënten

 • 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • 2 theelepels mango chutney
 • een halve rode ui
 • zout en peper
 • 100 gram fijn gesneden rode kool
 • 50 gram feta
 • 30 gram gehakte walnoten
 • wat verse blaadjes basilicum

Bereiding

 1. Zorg dat je het flammkuchen deeg zo’n 10 tot 15 minuten voor gebruik uit de koelkast haalt. Is toch iets makkelijker rollen. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius op hete lucht.
 2. Meng in een kom de crème fraîche met de mango chutney en smeer de bodem in. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel die over het flammkuchen deeg.
 3. Strooi de fijn gesneden rode kool over de bodem en verkruimel ongeveer de helft van de feta kaas over de rode kool.
 4. Bak de flammkuchen af in de oven in zo’n 15 tot 20 minuten.
 5. Haal de flammkuchen uit de oven en maak af met de resterende feta, basilicum en de walnoten.

Enjoy!2 gedachten over “Foodblogswap: Rode kool flammkuchen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.