Makkelijke appetizers met brie

Makkelijke appetizers met brie

Jaa we kunnen eigenlijk nooit genoeg inspiratie gebruiken voor borrelhapjes! En toen ik een tijdje geleden als bloginsider aan de slag ging met President Brie was ik dan ook very happy! Brie is zo’n kaasje die altijd prima is op een borrelplank of broodje. Vooral omdat het een redelijk neutrale smaak is. Ik maakte al eens eerder een borrelhap met camembert (Ingepakt in bladerdeeg met vijgenjam), waar ik intens gelukkig van werd.. maar een camembert is voor sommige mensen al te sterk van smaak. Dan zit je met deze lekkere hapjes met brie zeker veilig!

Twee appetizers met brie

Zoet en zout zijn smaken die heel goed bij elkaar passen. Denk aan de combi van zeezout met karamel en dat geldt net zo goed voor de combi zoutige/hartige kaas met iets zoets zoals een jam of chutney. Voor deze twee hapjes combineerde ik twee maal zoet met zout. Ik maakte snelle hapjes met dadels (zoet), gerookt spek (zout) en stukjes brie. En een flammkuche met een soort romige vijgenspread (zoet), rode ui, brie en parmaham (zout/hartig).

Wat heb je nodig? Borrelhapjes voor 4 personen

Voor de gevulde dadels

  • 12 dadels
  • 6 plakken gerookt ontbijtspek (langwerpig, niet die ronde)
  • 12 halve plakjes brie

Voor de flammkuchen

  • 1 rol vers flammkuchenn deeg van Tante Fanny
  • Vijgenjam/chutney
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • een halve rode ui
  • een halve President Brie
  • Een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 of 4 plakken Serranoham
  • peper
  • een beetje eigeel om de randen in te smeren

Bereiding

Voor de gevulde dadels

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Open de ontpitte dadels aa
    n een kant van boven naar beneden (dus 1 zijde is nog intact).
  2. Vul iedere dadel met een stukje brie en rol een halve plak ontbijtspek rondom de dadel.
  3. Je kan de dadel steeds met een prikketje vast zetten, maar bij mij blijven ze zitten zonder prikker.
  4. Leg de dadels op een bakplaat met bakpapier en bak de dadels in 15-20 minuten af in de oven.
  5. Let de laatste minuten goed op, ze kunnen op het einde ineens hard gaan.

Voor de flammkuchen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, of 200 graden hetelucht.
  2. Zorg ervoor dat het flammkuchen deeg op kamertemperatuur is. Meng in een kommetje de crème fraîche en de vijgenjam goed door elkaar.
  3. Besmeer de bodem van de flammkuchen met de vijgenspread, maar laat aan alle zijden een rand open.
  4. Snijd de rode ui in halve ringen en de brie in plakken.
  5. Verdeel de plakken brie over de flammkuchen, net als de rode ui.
  6. Strooi de parmezaanse kaas er over heen en en maak af met wat gemalen zwarte peper.
  7. Bak de flammkuchen in de oven in 15 minuten gaar.
  8. Verdeel de serranoham over de gebakken flammkuchen en snijd in kleinere stukjes.

Met twee van deze top appetizers maak je meteen een goed begin van je borrel! Enjoy!



1 thought on “Makkelijke appetizers met brie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018