Geitenkaas bladerdeeghapjes
Ik maakte voor Tweede Kerstdag deze lekkere bladerdeeghapjes met geietenkaas en dadeljam, geïnspireerd op de hapjes die ik samen met @Keukenmeid Beau maakte tijdens de kerstborrel bij Bettine Geitenkaas. Deze borrel was georganiseerd door Debbie van Deb’s Bakery &Kitchen.
Bladerdeeghapjes
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik vind bladerdeeghapjes ideaal om te maken voor een borrel. Zo maak ik regelmatig mini saucijzenbroodjes (het recept komt als ik helemaal happy ben met de smaak van het gehakt), maak ik pizza hapjes of een camembert uit de oven. Altijd lekker als er warme hapjes uit de oven komen op een borrel of feestje. Na de borrel bij Bettine wist ik dat ik deze hapjes met geitenkaas snel opnieuw zou maken. Ik koos nu voor de combinatie met dadeljam, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vijgenjam of mango chutney.
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 bakjes geitenkaas spread van Bettine
- 2 eetlepels dadeljam
- 1 eidooier
Bereiding
- Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden en zorg dat je het bladerdeeg op tijd uit de koeling haalt zodat het soepel genoeg is.
- Snijd het deeg als eerste horizontaal in twee delen, zodat je twee lange plakken deeg krijgt.
- Iedere helft deel je vervolgens in rechthoeken. Smeer op de onderste helft een flinke theelepel van de geitenkaas spread, wees niet te zuinig. Doordat het bladerdeeg in de oven flink rijst, mag er best wel wat geitenkaas in.
- Leg vervolgens wat van de dadeljam op de geitenkaas en vouw het flapje dan dicht. Gebruik een vork of je vingers om de randen goed dicht te drukken. Herhaal dit voor alle rechthoekjes.
- Besmeer de bladerdeeghapjes met wat eigeel (die kun je aanlengen met wat water of een scheutje melk).
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de hapjes af in de oven in zo’n 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je oven).
Enjoy!