Camembert uit de oven met Tante Fanny deeg

Camembert uit de oven met Tante Fanny deeg

Voor Rutger Bakt ging ik deze week aan de slag met het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Ik had al meteen een paar ideetjes, waaronder deze gebakken camembert uit de oven. Echt zo’n gerecht die je al wel vaker voorbij ziet komen, maar nog nooit zelf hebt gemaakt. Nou daar gaat verandering in komen, want dit makkelijke gerecht móet (ja moet! ;)) je een keer maken! Zo ontzettend lekker!

Camembert, een sterke kaas?

Het kan zijn dat je nu al denkt; hmm camembert is niet echt mijn kaas. Ik ben een echte kaasfan, I mean.. ik hou van bakken en zoete gerechten maar als nagerecht in een restaurant maak je mij helemaal bij met een kaasplankje! En zelfs voor mij is een camembert soms de sterk. Maar het verrassende is, camembert wordt veel zachter van smaak als je de kaas verwarmt. Voeg daar een aantal zoete smaken aan toe en een lekker krokant bladerdeeg en iedereen is aan het genieten! Ideaal als hapje vooraf of als een shared dining voorgerecht. Mocht je echt niet van camembert houden dan kun je dit natuurlijk ook maken met een brie erin.

Herfst smaken!

Omdat het nou eenmaal al weer november is en het ook echt ineens koud begint te worden horen hier natuurlijk ook lekkere herfst smaken bij! Om dit gerecht wat zoeter te maken besmeerde ik de camembert met de vijgen en dadel kaas dipper van Dille en Kamille. Die is heel lekker bij een kaasplankje maar ook warm bij de camembert. Verder voegde ik nog wat pecannoten en verse dadels toe. Als je dan zo’n warm ‘taartje’ uit de oven haalt met gesmolten kaas, dan krijg ik wel echt een lekker herfst gevoel hor!

Ingrediënten

  • 1/2 vel vers Tante Fanny Bladerdeeg
  • 1 ronde camembert
  • 1 eetlepel van de vijgen en dadel kaas dipper. Maar een andere soort jam/chutney kan natuurlijk ook!
  • Een stuk of 8 pecannoten
  • 2 dadels (optioneel, kan vervangen worden voor rozijnen, gedroogde cranberry’s etc.)
  • 1 eigeel
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
  2. Snij het vel bladerdeeg door de helft en laat in 5-10 minuten op kamer temperatuur komen.
  3. Leg de camembert in het midden en smeer hier een lepel van de jam/chutney op. Maak af met wat fijngesneden dadels en 4 pecan noten.
  4. Vouw vervolgens het bladerdeeg er mooi omheen. Zorg dat alle randen goed dicht zitten zodat de gesmolten kaas er niet zomaar uit kan lopen.
  5. Besmeer het ‘taartje’ met het eigeel en druk de 4 overgebleven pecannoten boven in het deeg.
  6. Maak af met wat peper en grof zout en bak de camembert in 20 minuten in het mideen van de oven op een rooster die bekleed is met bakpapier.
  7. Serveer het camembert taartje met wat stukjes stokbrood of een salade.

Enjoy!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018