Hollandse Garnalen met avocado crème en wasabi (Amuse)

Hollandse Garnalen met avocado crème en wasabi (Amuse)

Wil je een keer uitpakken tijdens een etentje? Begin het diner dan met een lekkere amuse. Voor mij staat een amuse in teken van de rest van het menu. Een soort voorproefje van wat er nog komen gaat. Deze amuse met Hollandse garnalen maakte ik toen ik een van de eerste keren als private chef ging koken. En past door de wasabi mayonaise goed bij een Aziatisch geïnspireerd menu. Met weinig ingrediënten maak je met deze amuse een spetterende eerste indruk.

Amuse Bouche – Amuse Geule

Een Amuse Bouche komt uit het Frans en is vrij te vertalen naar vermaak voor de mond. Met als doel om de smaak op te wekken voor de volgende gangen. Normaliter gaat het om een klein hapje, die je vaak in een keer kunt opeten. Ik heb dit gerechtje iets groter gemaakt. Maar je zou ‘m bijvoorbeeld ook op een lepel kunnen serveren. Kun je geen genoeg krijgen van Hollandse garnalen? Maak er dan een voorgerecht van. Kies er dan voor om nog iets krokants er aan toe te voegen.

 

Ingrediënten (voor 8 amuses of 4 voorgerechtjes)

 • 200 gram Hollandse garnalen
 • 2 avocado’s
 • 50 ml olijfolie
 • 1 eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
 • Lente ui
 • Wasabi mayonaise ( zelfgemaakte mayonaise met wasabi pasta of kant en klaar)
 • Zout en Peper
 • 2x eetlepel citroensap

Bereiding

 1. Pureer de avocado’s in een keukenmachine met de olijfolie, eetlepel mayonaise en citroensap tot een gladde crème. Breng de avocado crème op smaak met het zout en peper en vul optioneel een spuitzak met de avocado crème.
 2. Snijd de lente ui in ringetjes en maak de mayonaise met wasabi pasta. Vul een spuitzak of spuitfles met de wasabi mayonaise.
 3. Breng de Hollandse garnalen op smaak met citroensap.
 4. Spuit de avocado crème in een glaasje/kommetje of op een amuse lepel. Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado crème.
 5. Spuit kleine toefjes van de wasabi mayonaise rondom en op de garnaaltjes. Maak af met de ringetjes lente ui.

Enjoy!

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.