Foodblogswap April: Tuna melt wrap

Foodblogswap April: Tuna melt wrap

In april mocht ik weer meedoen aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik iets koken van de blog van Sabine, Saudalicious. Deze foodie is van origine een psycholoog, die door haar interesse voor voeding en gezondheid niet alleen voldoening en ontspanning kreeg van sporten maar ook van koken. Doordat ze een Portugese moeder heeft, is de liefde voor de Portugese keuken al van kleins af aan meegegeven. Ik mocht op haar heerlijke blog een twist aan een van haar recepten geven. En dat werd een Tuna Melt Wrap.

Saudalicious?

Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde) en Delicious (Engels voor heerlijk). Dat klinkt toch super mooi? Ik ging voor een delicious recept van haar blog, die ik misschien iets minder gezond heb gemaakt..

Tosti Tonijn met zelfgemaakte mayonaise

Toen ik op de blog van Sabine rond neusde, viel mijn oog op dit recept. Een portugese tosti met tonijn, kaas en knoflookmayonaise. Ik moest meteen aan een tuna melt denken, maar toen ik in de kast tortillas zag liggen wist ik het.. een tuna melt wrap. Jullie weten ondertussen dat ik fan ben van wraps. Zo maakte ik al wraps met peppadew hummus en gegrilde groentes. Maar ook wraps met tzatziki en falafel, en wraps met tonijnsalade.

Ik maakte de knoflookmayonaise van Sabine (heerlijk!) mengde die met de tonijn. Vervolgens smeer je de wrap in, wat geraspte kaas erover, dicht vouwen en in een tosti-ijzer. Kind kan de was doen! Wil je ‘m nog makkelijker maken? Gebruik dan kant en klare mayonaise.

Ingrediënten voor 2 tuna melt wraps

  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 wraps
  • 1 flinke eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
  • Flinke hand geraspte kaas (kies voor cheddar voor een echte tuna melt, ik gebruikte Grana Padano)
  • Peper
  • Extra nodig: tosti-ijzer (of grillpan)

Voor de zelfgemaakte (knoflook) mayonaise

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 ml olijfolie
  • 1 rauw ei
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 knoflookteentje
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 el yoghurt (bijv. Griekse yoghurt)
  • snufje zout en peper

extra nodig:

  • staafmixer

Bereiding:

Maak je je eigen mayonaise? Begin hier dan mee:

  • Kluts een rauw ei samen met de mosterd in een hoge (maat)beker. Giet de olijfolie en zonnebloemolie bij elkaar in een andere maatbeker en hak de knoflook fijn.
  • Zet nu de staafmixer in het ei mengsel en zet hem aan op de hoogste stand. Terwijl je de staafmixer laat draaien, giet je langzaam de gemengde olieën erbij, terwijl je met de staafmixer omhoog en omlaag blijft bewegen. Je zult merken dat de substantie steeds dikker wordt.
  • Zodra het de juiste dikte heeft bereikt voeg je de overige ingrediënten toe. Roer dit even door en ga er tot slot nog even kort met de staafmixer doorheen.
  • Proef! Te bitter? Voeg wat citroensap toe. Te flauw? Voeg wat peper en/of zout toe.

Maak vervolgens je tosti tonijn:

  • Zet de contact grill aan en meng de tonijn met de mayonaise.
  • Smeer de tonijn op een helft van de wrap van boven naar beneden. Laat ongeveer twee centimeter van de rand open.
  • Verdeel de kaas over de tonijn en pak de wrap vervolgens in. Vouw als eerste de buitenste, korte randen naar binnen en rol daarna de wrap op.
  • Leg je tuna melt wrap vervolgens in de grill/tosti-ijzer (of grillpan, met iets zwaars erop) en wacht to hij lekker knapperig en bruin is en tot de kaas is gesmolten.
  • En zoals Sabine zou zeggen: Bom apetite!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018