Hollandse garnalen met asperges

Hollandse garnalen met asperges

Hollandse asperges zijn zo ontzettend lekker dat ik er in het seizoen regelmatig voor naar Brabant rij om ze bij de boer te halen. Het scheelt natuurlijk dat mijn ouders in Brabant wonen 😉 Maar bij Hollandse asperges passen verrassend genoeg ook heel goed Hollandse garnalen. De Hollandse garnaal wordt het hele jaar door gevist, maar heeft een piek in april en mei. Dat komt mooi samen met de asperges. Ik voegde bij dit gerecht wat gekookte aardappels, ham en Hollandaise saus toe. De ham geeft het nog een extra smaak, maar kun je weglaten als je geen vlees eet.

Hollandaise saus

Ik gebruikte het recept voor een makkelijke Hollandaise saus van Culy met staafmixer. Maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een zakje te gebruiken. Voor de makkelijke Hollandaise saus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram ​​ongezouten boter
  • 1 grote of 2 kleine eidooiers
  • Vers citroensap of azijn
  • Zout

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 6 aardappels
  • 600 gram witte asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 plakken ham (zoals beenham of yorkham)
  • Zout, peper
  • eventueel wat gesnipperd bieslook

Bereiding

  1. Breng twee pannen met water aan de kook voor de asperges en de aardappels.
  2. Schil de asperges vanaf de kop naar het uiteinde met een dunschiller of aspergeschiller.
  3. Kook de aardappels in zo’n 15 tot 20 minuten in gezouten water. Prik met een vork in de aardappels om te kijken of ze gaar zijn.
  4. Maak de Hollandaise saus volgens het recept van Culy of volgens de uitleg op het zakje.
  5. Kook de asperges, indien mogelijk rechtop, met zout en een klontje boter, op laag vuur zo’n 5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de asperges in 10 tot 15 minuten in de pan gaar worden (nagaren) De dikte van de asperges bepaalt de exacte bereidingstijd (dus hele dikke asperges iets langer koken.) Giet ze af
  6. Maak de borden op door de plakken ham op het bord te leggen. Verdeel hier de uitgelekte asperges en aardappels over.
    Schenk de Hollandaise saus erover en maak af met de Hollandse garnalen.

Makkelijk toch? Geniet van deze showstopper!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.