Milka Oreo Chocolate Chip Cookies

Milka Oreo Chocolate Chip Cookies

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar Milka Oreo is een van mijn grootste guilty pleasures. Ik weet niet wat het is maar ik kan zo’n reep niet langer dan een dag in de kast laten liggen. Vorig jaar maakte ik de kerst chocolate chip cookies van Laura’s Bakery en toen ik wat later weer eens een stukje Milka oreo at kwam ik op een geniaal idee.. Chocolate chip cookies gevuld met milka oreo!

De ultieme chocolate chip cookie!

Af en toe heb je van die momenten in de keuken dat je bezig bent en je ingrediënten bij elkaar doet waarvan je niet zeker weet of ze bij elkaar passen.. Nou in dit geval wist ik zeker dat ze goed bij elkaar zouden passen maar was ik vooral benieuwd naar de uitwerking. En echt, deze koekjes zijn geniaal! hahaha Ik denk dat ik ze niet eens verder hoef uit te leggen!
Ik gebruikte het basisrecept voor de koekjes van Laura’s Bakery

 

Ingrediënten:

 • 225 gram boter
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 1 eidooier
 • 280 gram bloem
 • een snuf zout
 • 1 theelepel baking soda
 • scheutje vanille pasta of vanille essence
 • 50 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden
 • 1,5 reep Milka oreo

Genoeg voor zo’n 20/25 koekjes

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng in een kom de boter met de suiker, vanille en het ei. Ik gebruikte een mixer om het mengsel romig te kloppen.
 3. Voeg een snuf zout toe en beetje bij beetje de bloem. Als laatste voeg je de stukjes pure chocolade toe. Kneed het deeg door tot je een stevige bal hebt.
 4. Laat het deeg een uur (of langer) rusten in de koelkast)
 5. Als het deeg is afgekoeld maak je kleine balletjes van het deeg. Duw het balletje plat in je hand en leg daar het stukje chocola in. Vouw het deeg er om heen tot je een plat balletje hebt. Probeer gaatjes weer dicht te kneden met het deeg.
  Het is vooral belangrijk dat je het deel niet te dik houdt, bij mijn eerste poging werd het deeg in het midden niet goed gaar. Dus hoe dunner het deeg hoe lekkerder de koekjes!
 6. Bak de koekjes in 20 minuten op 200 graden. Je kan zien dat de koekjes goed zijn als de onderkant en zijkanten van de koekjes  mooi bruin zijn.

Laat de koekjes even afkoelen en geniet dan van een mega lekker koekje met deze zachte vulling! Nomnomnom!1 gedachte over “Milka Oreo Chocolate Chip Cookies”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.