Roodbaarsfilet curry met krieltjes en sperziebonen

Roodbaarsfilet curry met krieltjes en sperziebonen

Samenwerking – Curry is wat mij betreft gezond comfortfood. Het romige van de kokosmelk ‘hits the spot’ wanneer ik zin heb in lekker eten maar doordat je veel groentes gebruikt is het een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een risotto. Waar je mij overigens altijd voor wakker mag maken hahaha. Via deze link kom je bij meer dan genoeg risotto recepten, mocht je daar zin in hebben ;). Maar deze curry met roodbaarsfilet, maakte ik op basis van een van de drie maaltijden uit de nieuwe gemaksbox van van de Boerschappen die ik mocht uitproberen. En vandaag deel ik mijn variatie op dit recept en onderaan een kortingscode van 9 euro bij jouw eerste gemaksbox!

3 MAALTIJDEN

In de gemaksbox zitten drie maaltijden, vis, vlees en vega, waarbij er zo veel mogelijk Nederlandse producten worden gebruikt. Zo maak je 3 gezonde gerechten met producten van met name Brabantse boeren. Op mijn Instagram deel ik regelmatig in mijn stories en posts dat ik mijn groente en fruit haal bij een plattelands winkel in de buurt. Ik ben een groot voorstander van het gebruiken van lokale producten die ook in het seizoen zijn. Daarom sta ik ook zeker achter de boodschap van de Boerschappen. Zo heb ik al eerder van hun appelsap, perensap en appel- perenstroop gekocht die zij maakten van overgebleven of te kleine appels en peren. Mooi initiatief om boeren te helpen en om verspilling tegen te gaan. Ik deelde trouwens al eerder een variatie op een van hun recepten, namelijk een romige penne bolognese.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gember puree
  • 1 rode paprika
  • 70 gram groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram roodbaarsfilet
  • olie
  • Optioneel: 1 theelepel sambal (of rode chilipuree)

Voor de garnering

  • 1 limoen
  • 10 gram blad peterselie
  • flinke hand cashewnoten
  • 1 theelepel olie
  • 1 theelepel honing
  • grof zeezout
  • chili vlokken

Bereiding

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de krieltjes in 5 minuten. Zijn het grote krieltjes? Halveer ze dan eerst. Je hoeft ze niet te schillen.
  2. Snipper de rode ui en knoflook en snijd alvast de paprika in reepjes. Snijd vervolgens de harde zijkanten van de sperziebonen en halveer ze. Ook de roodbaarsfilet mag in grove stukken worden gesneden.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan of wok en fruit op laag vuur de ui met knoflook en paprika. Voeg wanneer de ui glazig is de currypasta toe en wanneer je van pittige eten houdt optioneel nog extra sambal of rode chili puree.
  4. Zet nu het vuur hoger en blus af met de kokosmelk. Voeg nu de geblancheerde krieltjes toe aan de curry en kook de aardappeltjes in zo’n 10 tot 15 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de gehalveerde sperziebonen toe samen met de in stukken gesneden roodbaarsfilet.
  5. Ondertussen gaan we de cashewnoten roosteren. Verwarm de oven op 180 graden en doe de cashewnoten in een kom en voeg de olie toe, schep goed om. Voeg de honing, het grof zeezout en de chili vlokken toe. Rooster de cashewnoten in zo’n 8 minuten op een vel bakpapier in de oven.
  6. Maak de curry af met het sap van een halve limoen en wat fijngesneden peterselie. Strooi er als laatste de geroosterde cashewnoten overheen.

Kortingscode

Ben jij nou ook enthousiast geworden, als je op de Boerschappen website de kortingscode ‘thebakingbucketlist’ invult of een box bestelt via deze link krijg je 9 Euro korting op je eerste box! Je bestelt hem in principe voor 2 weken. Daarna kun je de box opzeggen, wekelijks ontvangen of flexibel inzetten. Je moet de wijzigingen dan wel steeds minimaal 7 dagen van te voren doorvoeren.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018